Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Obligatie Telecom Italia: een jaarlijks rendement van 5,91% in dollar

De obligatie van Telecom Italia Capital SA is uitgegeven in coupures van 1.000 dollar en is deze maandag beschikbaar tegen een prijs van 101% van de nominale waarde. De lening biedt dan een jaarlijks rendement van 5,91% op basis van een vaste coupon van 6% en een maturiteit op 30 september 2034.

De uitgever zegt een halfjaarlijkse uitbetaling van de coupon toe, op 30 maart en 30 september van elk jaar, tot de einddatum.

Wij wijzen erop dat, aangezien Telecom Italia Capital SA in Luxemburg gevestigd is, deze uitgifte dus niet onderhevig is aan de dubbele voorheffing.

De lening die in oktober 2004 geplaatst is, heeft een totale uitgiftewaarde van een miljard dollar. Deze obligatie is één van de velen die door Telecom Italia Capital SA (TI Capital) op de kapitaalmarkt is geplaatst.

Telecom Italia staat als "BB+" genoteerd bij Standard & Poor's, "Ba1" bij Moody’s en "BBB-" bij Fitch Ratings.

Dit is dus een uitgever "High Yield" bij Moody's en Standard & Poor's, maar "Investment Grade" bij Fitch Ratings.

 

 

Het feit dat de obligatie in dollar is uitgegeven, brengt tevens een valutarisico met zich mee, in verband met de evolutie tussen de euro en de dollar.

 

 

Over Telecom Italia

Telecom Italia, gedeeltelijk ontstaan uit de voormalige openbare operateur met dezelfde naam, is een gediversifieerde groep die actief is op het gebied van de telecommunicatie in Italië. De onderneming biedt diensten voor vaste en mobiele telefonie, toegang tot breedband internet, de Cloud, enz.

De onderneming is eveneens aanwezig in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. De meest recente kwartaalresultaten staan ter beschikking in de rubriek "Beleggers" van de site.