Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Als Moody’s de obligatiemarkt aanspreekt

Dit is zeker niet de eerste keer dat Moody’s een beroep doet op de obligatiemarkt, maar de operatie onttrekt altijd een zwakke glimlach. Het beoordelingsbureau, dat meer gewend is om de uitgevers een notering te geven, heeft zojuist een schulduitgifte van 750 miljoen dollar afgerond.

Moody's Corporation (Moody's) heeft concreet twee nieuwe leningen geplaatst.

De eerste lijn heeft een maturiteit op 15 juli 2019 en een coupon van 2,75%. De lening is op 99,838% van de nominale waarde geprijsd, wat het rendement bij de uitgifte op 2,785% plaatst. Het totale uitgiftevolume bereikt 450 miljoen dollar.

De tweede lijn heeft een einddatum in juli 2044. Moody's heeft hiermee 300 miljoen dollar vergaard, die met een coupon van 5,25% worden beloond. De uitgifteprijs is vastgesteld op 99,462% van de nominale waarde, d.w.z. een rendement bij de uitgifte van 5,286%.

De twee nieuwe obligaties zullen hun coupon op halfjaarlijkse basis uitbetalen, op 15 januari en op 15 juli van elk jaar. Zij hebben de schuldrang van senior, niet gegarandeerd door de onderneming, en een beoordeling van "BBB+" bij Standard & Poor's.

De minimale coupure voor de transacties komt op 2.000 dollar. Wij preciseren dat de uitgiftevaluta een wisselkoersrisico inhoudt, in verband met de evolutie van de dollar.

 

 

De vergaarde kapitalen zijn bestemd voor de aflossing van bestaande leningen en voor meer algemene doelstellingen binnen de onderneming. Dat kan bedrijfskapitaal, investeringskosten of de aankoop van eigen aandelen betreffen.

Moody's stelt zich op de internetsite voor als een "essentieel onderdeel" van de kapitalenmarkt, dat diensten levert op het gebied van beoordelingen, onderzoek, en instrumenten en analyses die een bijdrage leveren aan de doorzichtigheid en de integratie in de financiële markten. Moody's Corporation is het moederbedrijf van Moody's Investors Service en van Moody's Analytics.

De eerste verstrekt kredietnoteringen en onderzoek van de aandelen- en de schuldmarkt; de tweede biedt een palet diensten (software, advies...) voor de economische analyse en het risicobeheer.

Moody's heeft in 2013 een omzet van 3 miljard dollar verwerkelijkt. De onderneming heeft 8.500 mensen in dienst en is in 31 landen aanwezig.