Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

PNE Wind AG, in windmolens investeren met een rendement van 6,8% per 1.000 euro

Het gaat de obligaties van PNE Wind AG duidelijk voor de wind, want ze hebben sinds onze laatste waardeanalyse vooruitgang geboekt.

De meest recente prijzen die op de secundaire markt zijn geobserveerd, naderen de 104% van de nominale waarde. Deze obligatielijn vertoont een totale uitgiftewaarde van 100 miljoen euro en een maturiteit op 1 juni 2018.

De coupon komt op 8% en wordt op halfjaarlijkse basis uitbetaald. Wij melden dat deze uitbetaling kan worden verhoogd met 1,50%, zodra het deel van eigen vermogen (zoals bepaald in de uitgiftevoorwaarden) zich onder de grens van 25% bevindt.

Deze lening wordt door geen van de grote beoordelingsbureaus, Standard & Poor's, Moody's en Fitch gevolgd. Euler Hermes Rating kent echter, volgens een document dat op 10 april van dit jaar is gepubliceerd (*), een beoordeling van "BBB-" (perspectief negatief) aan de waardetitel toe.

Bij de uitgifte van de lening in april 2013 had Euler Hermes een "BBB-" (perspectief positief) toegekend.

De gunstige structuur van het kapitaal en de positie van de onderneming op de Duitse windmolenmarkt, zowel op het vaste land (onshore) als op zee (offshore), vormen de twee belangrijkste troefkaarten van het bedrijf, onderstreept Euler Hermes Rating.

Daarentegen vormen de onzekere financiële middelen en de afhankelijkheid van een aantal beslissende factoren van de onderneming de zwakke punten van deze windmolengroep. In bredere zin worden de groeiende concurrentie, de dalende vraag en de druk op de prijzen door Euler Hermes Rating aangevoerd als de risicofactoren voor het bedrijf.

Deze parameters worden ongetwijfeld weerspiegeld in het rendementsniveau dat momenteel door de markt wordt geëist. De lening heeft zich goed ontwikkeld, ongetwijfeld door de belangstelling van de beleggers voor hoge rendementen, maar de risicopremie blijft niet minder aanzienlijk.

Windmolens "onshore" en "offshore"

PNE Wind AG is actief in de ontwikkeling van windmolenprojecten "onshore" en "offshore". Het bedrijf rivaliseert met de Deense onderneming Vestas en de Duitse onderneming Nordex. De onderneming is in 14 landen aanwezig en heeft meer dan 400 mensen in dienst. In mei van dit jaar had het bedrijf projecten in ontwikkeling voor een totaal van 4.800 megawatt op het vaste land en van 4.744 megawatt op zee.

Alle belangrijke indicatoren van het bedrijf zijn hier beschikbaar.

(*) De beoordeling van Euler Hermes Rating is beschikbaar als u hier klikt (in het Duits).