Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

5% rendement op jaarbasis voor de obligatie eBay in dollar

eBay is een trouwe klant op de obligatiemarkt. De online veilingsite heeft recent een obligatie met vervaldag 15 juli 2042 en een vaste coupon van 4% uitgegeven.

De laatste prijzen variëren rond 86% van de nominale waarde, wat overeenkomt met een jaarlijks rendement in de orde van 5%. De minimum coupure bedraagt 2.000 dollar, terwijl het totale bedrag van de lening 750 miljoen dollar bedraagt. eBay heeft ook een lening met kortere maturiteit (augustus 2024), eveneens in dollar en met een coupon van 3,45%. Deze kan aangeschaft worden aan 97,75% van de nominale waarde.

We melden nog dat deze twee leningen over een ‘A’ rating beschikken bij Standard & Poor’s, in de ‘Investment Grade’ categorie. Naast het ‘uitgeversrisico’ loopt de belegger ook een risico verbonden aan de schommelingen van de munt van uitgifte.

Opgericht in 1995, is eBay Inc. nu een van de grootste online gemeenschappen voor aan- en verkoop van goederen en diensten. Ze telt meer dan 100 miljoen leden wereldwijd. De activiteiten van de Amerikaanse onderneming zijn onderverdeeld in drie segmenten: eBay, dat aan particulieren en bedrijven toelaat om online te kopen en te verkopen; PayPal, dat aan particulieren en bedrijven toelaat om elektronische betalingen uit te voeren en te ontvangen; eBay Enterprise, een digitaal handels- en marketing platform voor professionals.

Eind september kondigde de Amerikaanse groep zijn intentie aan om zijn historische activiteiten te scheiden van deze van zijn betaalfiliaal PayPal. “Een grondige herziening van onze strategie met de beheerraad toont aan dat eBay en PayPal samenhouden na 2015 duidelijk minder voordelig zou zijn voor elke activiteit, vanuit strategisch en concurrentieel oogpunt bekeken”, zo verduidelijkte John Donahoe, algemeen directeur van eBay. De beursintroductie, die van PayPal een onafhankelijk genoteerd bedrijf zal maken, is voorzien voor het tweede halfjaar van 2015.

We merken nog op dat eBay gemengde resultaten heeft vrijgegeven voor het tweede kwartaal, ten gevolge van de cyberaanval die het te verwerken kreeg tijdens de maand mei. De wijziging van het algoritme van de Google-zoekmotor heeft ook gewogen op de zoekmachine-optimalisatie en op zijn beurt op de omzet. eBay heeft sindsdien zijn vooruitzichten voor de jaarresultaten naar beneden bijgesteld. De firma rekent nu op een omzet tussen 18 en 18,3 miljard dollar voor dit jaar.

Bron

L'Agefi, EBay va mettre PayPal en valeur