Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Eurofins Scientific haalt een half miljard euro aan obligaties op

Eurofins Scientific, de groep die zich voorstelt als leider in biotechnologische tests voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie en het milieu heeft een half miljard euro opgehaald op de obligatiemarkt.

Samengevat betreft het een lening met een resterende duur van zeven jaar (januari 2022) waarvan het bedrag van de jaarlijkse coupon werd vastgesteld op 2,25%. Net zoals de onderneming zelf, beschikt deze nieuwe obligatie over geen enkele rating. Ze werd uitgegeven onder pari aan 99,75% van de nominale waarde, en wordt verhandeld per coupure van 100.000 euro.

In een communiqué geeft Eurofins Scientific aan dat deze uitgifte meer dan drie keer overtekend werd. De bioanalyse dienstenleverancier gaat dit verse geld besteden aan de algemene noden van de onderneming met als doel het bereiken van een zakencijfer van twee miljard euro tegen 2017. Profiterend van de huidige voordelige situatie met betrekking tot de interestvoeten, zal deze uitgifte ook toelaten de maturiteit van de schuld van de groep te verlengen en de balans te versterken.