Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

De nieuwe obligatie van Adler Real Estate stijgt op de secundaire markt

De obligatie, die een tiental dagen geleden is uitgegeven door de Duitse immobiliëngroep Adler Real Estate, gaat vooruit op de secundaire markt. Men dient rekening te houden met een koers van 100,50% van de nominale waarde. 

Het jaarlijks rendement wordt daarmee bijgesteld op 4,63% op basis van een maturiteit op 8 april 2020 en een coupon van 4,75%. De obligatie wordt verhandeld per coupures van 1.000 euro.

Het remuneratieniveau houdt onder meer verband met de hoge schuldenlast van de onderneming en het feit dat zij niet om een beoordeling hebben gevraagd.

Zoals vaker het geval is, beschikt de uitgever over de mogelijkheid om de schuld voor de einddatum af te lossen. Maar de eerste afbetalingsmogelijkheid ligt nogal ver in de toekomst, want deze is vastgesteld op 8 april 2019, op 100% van de nominale waarde.

De acquisitie van Westgrund AG financieren

"De bijeengebrachte kapitalen zullen in de eerste plaats worden gebruikt om de acquisitie van Westgrund AG te financieren; wat overblijft wordt gewijd aan de herfinanciering van bestaande schulden," verklaarde de onderneming, met als voornaamste activiteit het beheer van residentiële bezittingen in Duitsland.

"De overname van Westgrund AG biedt een aanzienlijk potentieel voor synergie van ongeveer 20 miljoen euro over de komende drie jaar," preciseerde Axel Harloff, CEO van Adler Real Estate afgelopen februari.

Na de afronding van de operatie, die gedeeltelijk wordt gefinancierd in cash en gedeeltelijk door de uitgifte van nieuwe aandelen van Adler, zal de immobiliënportefeuille van deze Duitse groep 52.000 residentiële eenheden (in bezit en in beheer) tellen, in vergelijking tot de huidige 31.000.

Wat de resultaten betreft, zag Adler Real Estate de netto winst in 2014 met 140% stijgen naar 111.57 miljoen euro. Deze opmerkelijke vooruitgang is het resultaat van de sterke stijging van de huurinkomsten, de opbrengst van de verkoop van onroerend goed en de aanpassingen van de waarde van het onroerend goed dat tijdens het laatste fiscale boekjaar is aangeschaft. De gedetailleerde resultaten van Adler staan ter beschikking via deze URL-koppeling (in het Engels).

Als u meer zou willen weten, dan nodigen wij u uit om ons interview met de beleggersafdeling van Adler Real Estate te raadplegen