Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

De obligatie van de dag: Ladbrokes (5,125% - 2022)

Elke dag pikt het Oblis-team er een obligatie uit. Deze vrijdag is het de beurt aan Ladbrokes, met de naam van de Britse groep gespecialiseerd in weddenschappen en spellen. Het betreft meerbepaald de obligatielijn met maturiteit 16 september 2022 en met een coupon van 5,125%.

De lening werd uitgegeven door Ladbrokes Group Finance Plc, een filiaal dat 100% in handen is van Ladbrokes. Ze is momenteel beschikbaar aan 99,20% van de nominale waarde, dicht bij de uitgifteprijs van 100% van mei 2014. Het rendement bedraagt 5,26%.

De coupure voor onderhandeling is 100 pond sterling, voor een totaal uitgegeven bedrag van 100 miljoen pond sterling. De uitgiftevaluta impliceert natuurlijk een wisselkoersrisico.

De prijzen varieerden nog rond 101% van de nominale waarde op 10 augustus jl., voor de aankondiging door Ladbrokes van zijn halfjaarlijkse resultaten. Deze laatsten vertonen een daling met 44% van de winst op jaarbasis, ondanks een stijging van de omzet met 1,3%, wat duidelijk geleid heeft tot een lichte correctie van de prijzen op de secundaire markt.

Maar het was ook op datzelfde moment dat de devaluatie door China van zijn munt zorgde voor turbulentie op de beurzen. We herinneren eraan dat de hier bekeken lening een ‘BB’ rating heeft in het ‘High Yield’ compartiment, wat ze gevoelig maakt voor stemmingswisselingen van de beurzen.

De winstdaling van de Britse bookmaker is vooral te wijten aan zwakkere marges in de weddenschappen op paardenrennen. De online activiteiten (via internet) zijn ook grotendeels verlieslatend, en sloten de eerste zes maanden van het jaar af met een operationeel verlies van 12 miljoen pond, tegenover een nettowinst van 3 miljoen over dezelfde periode een jaar eerder. De rekeningen hebben ook last van de opname van uitzonderlijke elementen, zoals de kosten van de sluiting van een aantal winkels in het Verenigd Koninkrijk.

Jim Mullen, de CEO van de Britse onderneming, verklaarde dat hij nog twee jaar nodig heeft om aan een betere onderneming te kunnen bouwen.

“In juli hebben we een strategisch plan met duidelijke objectieven in werking gesteld, om tegen 2017 een betere firma te creëren. De inwerkingstelling zou op korte termijn tot volatiliteit kunnen leiden, maar er zijn opbeurende tekenen op niveau van de klanten die overtuigd lijken van de Ladbrokes producten,” zei de CEO in een communiqué. De fusie met Gala Coral biedt opwindende mogelijkheden, voegde hij eraan toe.

De twee Britse gokfirma’s zijn betrokken in een fusie om meer competitief te kunnen zijn in online gaming. Deze toenadering illustreert de consolidatiebeweging die de sector treft, met de aangekondigde toenadering tussen Paddy Power en Betfair, terwijl Bwin.party het hof wordt gemaakt door 888 en GVC.

Bronnen

Les communiqués de Ladbrokes

Fusion des bookmakers Ladbrokes et Gala Coral (Les Echos)

Jeux et paris en ligne : Paddy Power et Betfair veulent fusionner (La DH.be)

Ladbrokes Suffers a 44% Drop in Profits (pokernews)

Ladbrokes profits slumps as City awaits deal with Coral (The Guardian)