Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

De obligatie van de dag: Immobel (5,50% - 2018)

Verandering van meerderheidsaandeelhouder, fusie met Allfin van de baan, nieuwe CEO: de vastgoedontwikkelaar Immobel werd de afgelopen maanden geconfronteerd met meerdere beduidende veranderingen.

Immobel, een bedrijf dat in 1863 is opgericht en genoteerd is aan de beurs van Brussel, vormt een belangrijke speler in de sector van de vastgoedpromotie in België. De onderneming, die ook activiteiten heeft in het Groothertogdom Luxemburg en in Polen, is aanwezig in de categorieën kantoren, residentiële objecten en woonwijken. Zij vertoonden volgens het laatste jaarrapport van de onderneming op 31 december 2014 een balanstotaal van 497 miljoen euro en een eigen kapitaal van 197 miljoen.

Op 22 september 2014 heeft Allfin, een onderneming die gecontroleerd wordt door Marnix Galle, de controle van Immobel genomen via aankoop van de participatie van 29,5% die in bezit was van Cresida Investment, een onderneming van de familie Bruckner.

Allfin is gespecialiseerd in de ontwikkeling van kantoren van standing, maar ook in residentiële, commerciële en gemengde projecten in België en Luxemburg.

Ondanks een aantal complementariteiten werd het scenario van een fusie tussen deze twee bedrijven vorige zomer afgewend, want de nieuwe aandeelhouder heeft er de voorkeur aan gegeven om een nieuwe CEO aan te stellen, en wel Alexander Hodac (eerder Home Invest Belgium), om de ontwikkeling van de overgenomen vastgoedgroep te dynamiseren.

2016, een jaar van overgang

De Raad van Bestuur heeft al laten weten dat men zich in het boekjaar 2016 in principe zal concentreren op de ontwikkeling van de verschillende projecten om deze in het perspectief van een winstwaarschuwing in 2015 te dynamiseren en te herzien. Het directieteam van Immobel verwacht voorts, dat er vanaf 2017 aanzienlijk betere resultaten zullen worden geboekt.

Immobel is op de obligatiemarkt aanwezig met twee obligatielijnen, waarvan er één de maturiteit bereikt op 28 maart 2018, met een vaste coupon van 5,50%.

De minimale investering komt op 100.000 euro in nominale waarde voor een uitgiftevolume van 60 miljoen euro. Dat is een relatief laag bedrag, wat de liquiditeit op de secundaire markt kan beïnvloeden. Vandaag, woensdag, was de indicatieve koers bij aankoop van deze obligatie 105% van de nominale waarde.

Bronnen

Immobel est à la recherche d’un nouveau CEO (Le Soir)

Immobel a son nouveau boss (Le Soir)

Les communiqués d’Immobel