Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Overzicht van de obligaties van Air Berlin

De obligaties van Air Berlin hebben tijdens de zitting van afgelopen dinsdag een historisch dieptepunt bereikt, evenals de aandelen, die bij de sluiting van de beurs van Frankfurt met 18% waren gedaald.

Een artikel van het Duitse financiële dagblad Handelsblatt is de oorzaak van deze zoveelste bijstelling van de financiële waardetitels van Air Berlin.

Volgens het dagblad zou Ethiad Airways, die circa 30% van Air Berlin in bezit heeft, erover denken om de tweede Duitse luchtvaartonderneming van de beurs te halen. De operatie zou plaatsvinden in een globale context van herstructurering.

De vervoerder uit Abu Dhabi, die door Bloomberg werd ondervraagd, heeft geweigerd om commentaar te geven op "deze geruchten en speculaties".

Nog steeds volgens dit agentschap waren de transactievolumes van de aandelen gisteren tien keer hoger dan het gemiddelde van de afgelopen drie maanden. De zitting werd uiteindelijk gesloten op een terugloop van 18%, nadat de aandelen bij de opening tot 30% in waarde hadden verloren. Vandaag, woensdag, moest meer dan 6% worden ingeleverd, op 0,70 euro.

Grote prijsverschillen op de secundaire markt

Er kunnen nog steeds grote prijsverschillen worden geconstateerd op de secundaire markt tussen de prijzen bij aankoop en bij verkoop, hoewel de koers zich in vergelijking tot gisteren wat heeft hersteld. 

  • De lening van 150 miljoen euro op 8,25% tot 2018 vertoont een koers van 91% bij de aankoop en van 86% bij de verkoop.
  • De lening van 100 miljoen euro op 6,75% tot 2019 vertoont een koers van 87% bij de aankoop en van 81% bij de verkoop.

Deze twee obligaties, van het type 'senior, niet gegarandeerd' zijn beschikbaar per coupures van 1.000 euro en worden niet door de ratingbureaus gevolgd.