Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

De obligatie van de dag: de nieuwe Ardagh (6,75% - 2024)

De Ierse groep Ardagh Packaging, die gespecialiseerd is in de vervaardiging van verpakkingen van glas en metaal, heeft zojuist 750 miljoen euro bijeengebracht met een looptijd van acht jaar. Hier zijn de bijzonderheden van deze operatie.

Deze nieuwe lijn is gezamenlijk uitgeven door Ardagh Packaging Finance Plc en Ardagh Holdings USA, twee financiële structuren van de groep. De obligatie biedt een coupon van 6,75% voor een maturiteit die precies op 15 mei 2024 valt.

De investering is vastgesteld op 100.000 euro in nominale waarde, met een speculatieve beoordeling van 'Ba3' bij Moody's.

De obligatie is nu verkrijgbaar op de secundaire markt op 102% van de nominale waarde, wat overeenkomt met een jaarlijks rendement van 6,40%.

De uitgifte van deze nieuwe lening vindt plaats in het kader van een kapitaalopbrengst in bredere zin, verdeeld over verschillende looptijden en munteenheden. De Ierse groep heeft in totaal 4.5 miljard dollar bijeengebracht, een bedrag dat veel aanzienlijker is dan het objectief van 2.85 miljard dat bij aanvang van de operatie was aangekondigd.

Schuldherfinanciering en overnames

De verpakkingfabrikant is van plan om dit verse geld te gaan gebruiken om de bestaande schulden terug te betalen, met name de obligatie op 9,125% tot 2020 in dollar en de lening op 9,25% tot 2020 in euro.

De bijeengebrachte kapitalen zullen eveneens worden gebruikt voor de financiering van het overgrote deel van de overname door Ardagh van de 22 fabrieken van de blikfabrikanten Ball Corporation en Rexam in het kader van hun fusie. De door de Ierse onderneming overgenomen activa zijn gevestigd in Europa, in Brazilië en in de Verenigde Staten.

Na de afronding van deze transactie zal Ardagh beschikken over een totaal van 110 fabrieken, verdeeld over 22 landen, met een omzet van meer dan 8.8 miljard dollar.

Alle gedetailleerde financiële resultaten van de groep zijn beschikbaar in de rubriek 'beleggers' van de internetsite van de onderneming.

Bron

De communiqué van de group Ardagh