Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Op zoek naar rendement? Obligaties uitgegeven door Europese banken bieden nog kansen

Begin juni is de Europese Centrale Bank begonnen met het inkopen van Europese bedrijfsobligaties, met als gevolg dat de rendementen op deze obligaties zijn gedaald. Met als rechtstreeks gevolg dat heel wat obligaties nu een rendement van minder dan 1% opleveren.

Dat brengt mee dat de beleggers hun huiswerk beter moeten maken wanneer ze naar een behoorlijk rendement op zoek zijn. Toch hebben we goed nieuws voor hen. Wie op zoek is naar rendement kan kijken naar obligaties uitgegeven door Europese banken, want deze obligaties bieden nog kansen. Hier vallen dus nog behoorlijke rendementen te realiseren.

Het Investment Solutions and Products team van Credit Suisse verwacht dat de obligaties van bedrijven actief in de financiële dienstverlening in de komende maanden zullen blijven outperformen. Een aantal factoren met betrekking tot deze obligaties wijzen namelijk in de goede richting.

Op de eerste plaats is de kwaliteit van de kredieten in de portefeuille van de banken verbeterd, onder andere dankzij een opnieuw aantrekkende economische groei. Dat blijkt onder andere uit de daling van de Europese werkloosheid, daling die traditioneel gepaard gaat met een verbetering van de kwaliteit van de bedrijfsobligaties.

Wie geïnteresseerd is in een obligatie door een Europese bank, kan kijken naar een obligatie in euro’s van Raiffeisenlandesbank Niederöster. Deze lening van de Oostenrijkse bank loopt tot 27 november 2023. Aan deze obligatie is een coupon van 5,875% verbonden.

Op een koers van 99,25% bedraagt het rendement iets meer dan 6%. Het betreft een achtergestelde obligatie verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro. Raiffeisenlandesbank Niederöster heeft bij S&P geen rating. 

Bron

Thefinancialist.com: Seeking Yield? Think About European Bank Debt Published