Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Obligaties van S&P 500 bedrijven doen het beter dan hun aandelen

Op de financiële markten heerst een soort vreemde rust en dat heeft alles te maken met de nabijheid van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Die vinden plaats op 8 november en hun uitslag is momenteel hoogst onzeker. In normale omstandigheden moet Hillary Clinton een makkelijke overwinning behalen.

Maar outsider Donald Trump is een wild card waar wel degelijk rekening mee moet worden gehouden. Hij zou wel eens voor een verrassing van formaat kunnen zorgen door onverwacht de volgende Amerikaanse president te worden. Een dergelijke gebeurtenis zou een schokgolf door de financiële markten kunnen jagen.

Donald Trump werpt ook een schaduw af op de beurs van Wall Street, waar de koersen voorlopig niet echt meer van plaats komen. Dat heeft tot gevolg dat de obligaties van de S&P 500 bedrijven het dit jaar beter doen dan de aandelen van diezelfde bedrijven, iets wat zeker niet altijd het geval is.

Standard & Poor’s berekende dat de obligatie-index dit jaar met ruim 8% is gestegen, ten opzichte van een stijging van de S&P aandelenindex met ongeveer 6%. Vraag is uiteraard wat er zal gebeuren wanneer binnen enkele weken de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen bekend is.

Wie interesse heeft voor obligaties uitgegeven door bedrijven uit de S&P 500 zou kunnen kijken naar een obligatie in dollars van telecommmunicatiebedrijf Verizon Communications Inc. Het betreft een obligatie met een looptijd tot 15 augustus 2026 en een coupon van 2,625%.

Aan een koers van 97,69% bedraagt het rendement iets minder dan 3%. Het betreft een senior niet-gewaarborgde obligatie verkrijgbaar in coupures van 2000 dollar. Verizon Communications heeft bij S&P nog steeds een rating BBB+. Vergeet niet dat aan een obligatie in dollars altijd wisselkoersrisico’s verbonden zijn.

Bron

Yahoo Finance: Bonds of S&P 500 Companies Outpace Stocks this Year