Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Coupon uitbetaald voor de lening van Boing Group Fiancing (6,625% – 2019)

De halfjaarlijkse coupon van de obligatie van Boing Group Financing is afgelopen zondag uitbetaald, wat de opgelopen rente tot een minimum beperkt.

Deze obligatie met een koers van om en nabij 100,70% van de nominale waarde, waarvan de einddatum vastgesteld is op 15/07/2019, biedt een rendement van 6,29%. De minimale investering is 100.000 euro voor de lening, die bij S&P genoteerd staat met ‘B’, in de categorie ‘speculatief’. De uitgever beschikt overigens over de optie van een ‘call’ op 15 juli van elk jaar.

Boing Group Financing is een financieel instrument, waarmee in 2014 de overname van IMO Car Wash door het investeringsfonds TDR Capital mogelijk is gemaakt, en wel via een operatie van het type LBO, ofwel ‘leveraged buy-out’ (financiering via vreemd vermogen).

Wat is een ‘leveraged buy-out’?

Een ‘leveraged buy-out’ vindt plaats via de opzet van een structuur (in dit geval Boing Group Financing) die de overname van een onderneming (IMO Car Wash) financiert via een bank- of obligatieschuld die afgelost wordt door de overgenomen onderneming (IMO Car Wash).

IMO Car Wash in een paar woorden

IMO Car Wash is in 1965 in Duitsland opgericht. Zij presenteren zich op de internetsite als de meest vooraanstaande onderneming wereldwijd op het gebied van autowassen. Deze maatschappij beschikt over 834 wasstations in 14 landen overal ter wereld en wast elk jaar 34 miljoen voertuigen.

Alle financiële gegevens van de onderneming kunnen geraadpleegd worden in de rubriek 'Financials'.