Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Een coupon van 3,25% voor een nieuwe obligatie van VGP verkrijgbaar in coupures van 1.000 euro

Minder dan 3 maanden na de laatste emissie doet de Belgische specialist in semi-industrieel vastgoed VGP opnieuw een beroep op de obligatiemarkten. De bedoeling is om nogmaals een bedrag van 50 tot 75 miljoen euro op te halen.

Dit vastgoedbedrijf met zetel in Oost-Vlaanderen komt namelijk naar de markt met een nieuwe obligatie met looptijd van 7 jaar. Aan deze obligatie hangt een jaarlijkse coupon van 3,25% vast.

Op basis van een emissieprijs van 101% bedraagt het jaarlijks rendement 3,08%.

Verkrijgbaar in coupures van 1.000 euro betreft het een senior niet-gewaarborgde obligatie die niet door de grote ratingagentschappen worden gevolgd. De emittent heeft overigens geen rating aangevraagd.

Gespecialiseerd in semi-industrieel vastgoed

Opgericht op het einde van  de vorige eeuw is VGP een vastgoedbedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en het beheer van gebouwen gericht op de logistiek en op ‘lichte’ industriële activiteiten.

Concreet wil dit zeggen dat het bedrijf semi-industrieel vastgoed voor eigen rekening ontwikkelt, dat vervolgens wordt verhuurd aan de klanten.

Internationaal heeft VGP de voelhoorns uitgestoken naar Tsjechië en vervolgens naar andere delen van Centraal-Europa en Duitsland. In laatstgenoemd land werd een contract met een waarde van 80 miljoen euro afgesloten met Amazon voor de ontwikkeling van een logistiek centrum met een oppervlakte van 60.000 m² in Frankenthal. Daarnaast heeft de promotor onder andere Audi, DHL, Ikea en TNT als klant.

Ook in Spanje is VGP aanwezig. Vorig jaar werd een joint-venture (50/50) afgesloten met Allianz Real Estate, de vastgoedpoot van Allianz. Dit bedrijf is de grootste verzekeraar in de wereld. De joint-venture richt zich op de overname van vastgoed in Duitsland, Tsjechië, Slovakije en Hongarije.

In het kader van de afgesloten overeenkomst heeft Allianz Real Estate voor een bedrag van 500 miljoen euro activa van VPG overgenomen. Het partnership heeft als objectief het uitbouwen van een vastgoedportefeuille met een waarde van 1,50 miljard euro.

VPG heeft een beurswaarde van 1,18 miljard euro. De koers van het aandeel is dit jaar met 29% gedaald tot 63 euro, hoofdzakelijk als gevolg van de aankondiging van een kapitaalverhoging in het eerste kwartaal.

Voor meer informatie over de emissie kan u uiteraard ook altijd terecht bij Goldwasser Exchange.

Bron

L’Echo, cette action belge a triplé en trois an