Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Twee nieuwe obligaties in euro voor Extensa

Extensa Group SA/NV, de vastgoeddochter van holding Ackermans & van Haaren, kondigde eerder deze week aan minstens 40 miljoen euro te willen ophalen op de obligatiemarkten.

Deze promotor, die onder andere eigenaar is van de volledige site van Tour & Taxis, komt naar de markt met twee obligaties met looptijden van respectievelijk drie en vijf jaar.

Volgens de meest recente signalen uit de markt zou er sprake zijn van rendementen van 2,625% en 3,125% bij deze emissies.

Verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro betreft het een senior niet-gewaarborgde obligatie die niet door de grote ratingagentschappen worden gevolgd. De emittent heeft overigens geen rating aangevraagd.

Zoals steeds biedt beursvennootschap Goldwasser Exchange zijn diensten aan om orders voor de aankoop van deze obligatie af te handelen. Aarzel niet en bel naar het nummer +32.2.533.22.40.

Wat moeten we weten over Extensa?

Vastgoedpromotor Extensa, opgericht aan het begin van de 20ste eeuw, focust zich hoofdzakelijk op residentiële en gemengde projecten in België en in het Groothertogdom Luxemburg.

De aandelen van Extensa zijn voor 100% in het bezit van de holding Ackermans & van Haaren. De promotor realiseert meer dan 70% van de omzet in België via het beheer en het verhuur van de eigendommen op de site van Tour & Taxis in de Brusselse kanaalzone. Deze site, met een oppervlakte van ongeveer 30 ha, herbergt onder andere het Entrepôt Royal, het Hôtel de la Poste, de « sheds » waar veel beurzen en andere evenementen georganiseerd worden en, niet te vergeten, de parkings.

Het geld opgehaald via de plaatsing zal gebruikt worden om de Gare Maritime, de historische loods op de Tour & Taxis site, te renoveren. Dit project zou op het einde van dit jaar gerealiseerd moeten zijn.

Het oude goederenstation van de NMBS met een oppervlakte van 40.000 m² moet het nieuwe centrum van Tour & Taxis worden, met ateliers, themawinkels en verkooppunten voor voeding en drank.

In Luxemburg leverde de site van de Cloche d’or, waar binnenkort Deloitte zijn nieuwe hoofdzetel zal hebben, een bijdrage van 11,70 miljoen euro aan de nettowinst van 30,40 miljoen euro die Extensa vorig jaar kon realiseren.

Op 31 december laatstleden had Extensa een balanstotaal van 654 miljoen euro, tegenover 559 miljoen euro het jaar voordien. Deze stijging valt vooral te verklaren door de voortgang van de lopende projecten. De eigen middelen van het bedrijf zijn over deze periode gestegen van 205 naar 242 miljoen euro.

Voor meer informatie over dit bedrijf kan u terecht op de website van Extensa.