Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

7 obligaties in coupures van 2.000 voor Amazon

Om de aankoop van de supermarktketen Whole Foods te financieren kondigde Amazon begin deze week een emissie in verschillende lijnen aan, waarmee in totaal 16 miljard dollar werd opgehaald. Deze emissie is naar grootte de vierde dit jaar na Microsoft (17 miljard), British American Tobacco (17,25 miljard) en AT&T (22,50 miljard) en ze bestaat uit in totaal 7 lijnen.

Zo is er een obligatie met een looptijd van 6 jaar en met een vaste coupon van 2,40%. Bij de obligaties met een langere looptijd is er eentje die draagt tot 2057 met een coupon van 4,25%.

De obligaties zijn allen verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar met een coupon die halfjaarlijks wordt uitbetaald.

Zoals hierboven al gezegd zal de opbrengst van de obligatie gebruikt worden om de overname van Whole Foods te financieren, overname die 2 maanden geleden werd aangekondigd. Met deze overname is een bedrag van bijna 14 miljard dollar gemoeid en daarmee is het de grootste die Amazon in zijn bedrijfsgeschiedenis ooit deed.

Daarnaast zal een deel van de opbrengst gebruikt worden om de obligaties die dit jaar vervallen terug te betalen. Het eventueel nog resterende geld zal gebruikt worden voor algemene doeleinden.

Outlook verhoogd bij Moody’s

Moody’s gaf eerder al aan positief te staan tegenover de overname van Whole Foods en dit ondanks het feit dat de schulden van het bedrijf er door zullen toenemen.

Daarnaast verhoogde het ratingagentschap de outlook of bias van de huidige rating Baa1 voor de senior niet-gewaarborgde obligaties van het bedrijf van stabiel naar positief.

Amazon krijgt ook een « Investment Grade » rating bij Standard & Poor’s, waar de rating AA- bedraagt.

Sterke winstdaling in het tweede kwartaal

Het offensief op de markt voor de voedingsdistributie ging gepaard met de publicatie van flauwe resultaten over het tweede kwartaal. Als gevolg van grotere investeringen en meer afschrijvingen op activa kwam de nettowinst over de verslagperiode uit op 197 miljoen dollar, of een daling met 77% op jaarbasis.

De omzet was anderzijds met 27% gestegen tot 38 miljard dollar. De activiteiten op het vlak van « cloud computing » waren eens te meer de motor van de omzetgroei. De omzet van deze divisie steeg met 40% tot 4,10 miljard dollar. De traditionele activiteiten op het vlak van e-commerce kwamen anderzijds uit op 22,40 miljard dollar,of een stijging met 26,50%.

Met een beurswaarde van 470 miljard dollar op de beurs van New York is de koers van Amazon sinds 1 januari van dit jaar met meer dan 30% gestegen.

Bron

Le Figaro, Amazon, dépenses et dépréciations plombent les résultats