Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Verlies op kwartaalbasis van 1,75 miljard dollar voor Noble

Met een verlies van 1,75 miljard dollar tijdens het tweede kwartaal is het nettoverlies van Noble sinds het begin van dit jaar opgelopen tot 1,88 miljard dollar, tegenover een verlies van 14,40 miljard dollar in de eerste 6 maanden van 2016.

Het omzetcijfer over het eerste halfjaar bedroeg 22,54 miljard dollar, tegenover 23,14 miljard over dezelfde periode 12 maanden eerder.

Opnieuw een harde klap voor Noble, dat zoals Bloomberg onlangs nog benadrukte moet vechten om te overleven. Owen Gallimore, directeur kredietstrategie bij Australia & New Zealand Banking, volgt het bedrijf al bijna 10 jaar en weet dus waarover hij spreekt.

Ratingagentschappen straffen de resultaten af

In reactie op de publicatie van zwakke cijfers hebben zowel Standard & Poor’s als Moody’s de kredietrating voor Noble Group opnieuw verlaagd.

Bij S&P is de kredietrating verlaagd van CCC naar CC, waarbij wordt aangegeven dat er een verhoogd risico bestaat dat het bedrijf binnen 6 maanden niet meer aan zijn verplichtingen zal kunnen voldoen.

Moody’s, die de rating voor de senior niet-verlaagde obligaties verlaagde tot Caa3, is van mening dat de kansen op een volledige terugbetaling van de obligatieschulden (inclusief de verschuldigde intresten) in geval van een faling of default relatief klein zijn. Volgens dit ratingagentschap moet dit grondstoffenbedrijf in de komende 12 maanden bank- en obligatieschulden voor een totaal bedrag van 2,60 miljard dollar terugbetalen.

Meer dan 50% rendement op de obligatie die loopt tot 2020

De obligatiekoersen van het bedrijf zijn vanwege de negatieve winstevolutie diep weggezakt.

Zo is er bijvoorbeeld de obligatie met een vaste coupon van 6,75% en met looptijd tot 29/01/2020. Deze obligatie noteert momenteel aan 41,95% van de nominale waarde, waardoor het rendement oploopt tot 50,70%.

Bronnen

Website Noble Group

Bloomberg – Noble Group Hit by ‘Loss of Confidence’ as Ratings Cut Again