Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Wat met de obligatie Adler Real Estate na de publicatie van de kwartaalcijfers?

Het is interessant om eens te kijken naar wat er gebeurd is met de obligatie van Adler Real Estate na de publicatie van de kwartaalcijfers van het Berlijns bedrijf.

In een persmededeling legde het management van de Duitse vastgoedpromoteur er de nadruk op dat vooral aandacht werd besteed aan het versterken van de kapitaalstructuur.

In het kader daarvan werden in de loop van het eerste halfjaar de schulden herschikt en de obligatie met looptijd 6% - 2019 vervroegd teruggekocht. Daarmee was een bedrag van 380 miljoen euro gemoeid.

Hiervoor werd een bestaande obligatie met 150 miljoen euro uitgebreid. Het betrof meer bepaald de obligatie met looptijd tot 2020 en met een coupon van 4,75%.

Deze obligatie, de laatste met een vaste rentevoet die het bedrijf nog heeft uitstaan, noteert nu aan een koers van 105% van de nominale waarde, waardoor het rendement terugvalt onder 3%. Deze senior niet-gewaarborgde obligatie kan worden gekocht in coupures van 1.000 euro, ze heeft een rating « BB- » bij Standard & Poor’s waardoor ze tot de speculatieve categorie moet gerekend worden .

De vervroegde terugkoop van de obligatie 6% - 2019, bedoeld om zowel de kapitaalstructuur van het bedrijf te versterken als om de intrestlasten te drukken, werd ook mogelijk gemaakt door de verkoop door het belang van de groep in Conwert Immobilien Invest. Dit verklaarde Arndt Krienen, grote baas van Adler Real Estate, in een mededeling aan de pers.

Stabiele huurinkomsten

Adler, gespecialiseerd in de aankoop en het beheer van residentieel vastgoed in Duitsland, meldde over de eerste zes maanden van het boekjaar huurinkomsten voor een bedrag van 131,10 miljoen euro. Dat is ongeveer evenveel als de 130,80 miljoen euro over dezelfde periode een jaar eerder.

De brutowinst of EBIT kwam uit op 87,70 miljoen euro, of een stijging met 4,70% op jaarbasis. Tevens de moeite van het vermelden waard is dat de gezamenlijke waarde van het vastgoed in de portefeuille van Adler Real Estate op 30 juni 2,50 miljard euro bedroeg, tegenover 2,44 miljard euro op 31 december 2016.

In een toelichting op de cijfers bevestigde Arndt Krienen nogmaals de objectieven voor het volledige boekjaar. Volgens hem tonen de cijfers over het eerste halfjaar duidelijk aan dat het bedrijf perfect in staat is om de ambitieuze doelstelling van een jaarlijkse groei van de huurinkomsten met 3% te realiseren.

Meer financiële info over het bedrijf vindt u op de website.

Met een notering op de beurs van de Frankfurt is Adler Real Estate geen onbekende voor aandelenbeleggers. De koers is sinds 1 januari met 4% gestegen, de beurskapitalisatie overschrijdt nu 782 miljoen euro.