Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Obligaties Netflix in euro/dollar stijgen op weekbasis

Netflix, het meest gebruikte platform in de wereld voor streaming van video’s, maakte de resultaten over het voorbije kwartaal  recent bekend. Een geschikte gelegenheid om nog eens te kijken naar de obligaties die het bedrijf heeft uitstaan.

Enkele dagen na de aankondiging van de grootste prijsverhoging tot nu toe, het tarief voor het meest populaire aanbod werd opgetrokken van 11 naar 13 dollar per maand, maakte het bedrijf de resultaten over het vierde kwartaal van 2018 bekend.

Over deze verslagperiode kon het bedrijf 8,80 miljoen nieuwe abonnees aantrekken, waardoor het totaal aantal op 139 miljoen uitkwam. Dit dankzij het succes van series als Bodyguard en de langspeelfilm Bird Box en Roma, onlangs bekrrond bij de Golden Globes. 

Daarmee bevestigde Netflix nogmaals zijn status als onbetwist wereldleider op de markt voor video on demand.

Eens te meer werd de groei vooral in het buitenland opgetekend, met in totaal 7,30 miljoen nieuwe buitenlandse abonnees. Voor het lopende kwartaal wordt eens te meer op 8,9 miljoen nieuwe abonnees gerekend.

Omzet en winst lager

Netflix kon de verwachtingen kloppen wat de nieuwe abonnees betreft – de consensus lag volgens Factset slechts op 7,50 miljoen nieuwe abonnees – maar de andere cijfers waren eerder bleekjes. De omzet bleef namelijk onder de verwachtingen. Die omzet steeg met 27% tot 4,19 miljard dollar, waar de analisten op 4,21 miljard dollar gerekend hadden.

De winst daalde anderzijds met 28% tot 134 miljard dollar. Ook dat bedrag stelde Wall Street teleur, zodat het aandeel in de elektronische nabeurshandel 5% verloor.

De koers van het aandeel was echter flink gestegen in aanloop van de tariefverhoging, sinds de vooravond van Kerstmis was er sprake van een stijging met 50%. Het verlies mag zodoende gerelativeerd worden.

Obligaties van Netflix zijn gezocht

Op de secundaire markt heeft Netflix een aantal obligaties uitstaan.

Sinds onze laatste berichtgeving begin deze maand over deze obligaties, zijn de koersen gestegen. De obligatie die loopt tot 2027 noteert nu aan 99% in plaats van 96%.

Op basis van een vaste coupon van 3,625% bedraagt het rendement 3,73%. De lening in kwestie is verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro.         

In dollar en in coupures van 2.000, is er een obligatie met een looptijd van 9 jaar en een jaarlijks rendement van bijna 6%.

Standard & Poor’s heeft recent de rating met één streepje opgetrokken tot « BB- ». Het ratinghuis verwacht dat zowel de omzet als de winstgevendheid in 2019 zullen stijgen.

De huidige rating geeft aan de bovenstaande obligaties nog altijd tot speculatieve categorie gerekend moeten worden.