Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Canadese broker ziet beurskoers Tesla met 47% stijgen, obligatiekoers reageert positief

Tesla kreeg deze week een duwtje in de rug van de Canadese broker Canaccord Genuity die de koers van het aandeel over een periode van 12 maanden met 40% ziet stijgen. Op de obligatiemarkt gedragen de leningen van het bedrijf zich stabiel tot positief.

Hoewel sommigen voorspellen dat Tesla op een bankroet afstevent, zien de analisten van Canaccord Genuity de beurskoers van het aandeel stijgen tot 450 dollar. Dat stemt overeen met een potentieel van 40% in de komende maanden.

De Canadese broker handhaaft uiteraard ook het koopadvies van het aandeel. Het thema van de elektrische auto’s wordt op de beurs volgens Canaccord Genuity nog steeds onderschat.

Nog steeds volgens het rapport van deze broker zijn de prestaties geleverd over het derde en het vierde kwartaal van die aard dat de beleggers zich geen zorgen hoeven te maken over zowel de productiviteit als de rentabiliteit van Model 3.

Dit model is voor het bedrijf erg belangrijk, want het moet Tesla toelaten om een massaproducent van auto’s te worden.

Het bedrijf hoeft zich dus geen zorgen te maken over het succes van het model, maar de vraag is of de groep van Elon Musk de productie en de leveringen tijdig kan garanderen. In de praktijk blijken die leveringen nogal wat vertraging op te lopen en dat weegt op de liquiditeiten van de groep.

Volgens gespecialiseerde websites was Model 3 met 145.846 verkochte exemplaren vorig jaar de meest verkochte elektrische wagen wereldwijd. Model 3 was goed voor in totaal 7% van alle elektrische en hybride wagens. Een opmerkelijke prestatie gezien deze wagen alleen op de Noord-Amerikaanse markt beschikbaar was.

En de komst van de Tesla Model 3 naar Europe en naar China zal de leiderspositie van Model 3 alleen maar bevestigen

Het koersdoel van 450 dollar bij Canaccord Genuity is gebaseerd op 30x de winst per aandeel voor 2020. Dat koersdoel zou zelfs nog relatief bescheiden zijn tegen de achtergrond van de forse resultatengroei die in de komende jaren wordt verwacht.

Koers obligatie 2025 stijgt met 3 basispunten

Sinds onze laatste bespreking van Tesla op 24 januari naar aanleiding van de publicatie van de kwartaalcijfers is de koers van de obligatie met een looptijd van 6 jaar met meer dan 3 basispunten gestegen. Ze noteert nu aan 90% van de nominale waarde.

Het rendement op jaarbasis van iets minder dan 8% weerspiegelt de speculatieve rating « B- » bij Standard & Poor’s.

Deze obligatie is verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar.

Bron

20 minutes automobiles, Tesla: La Model 3 a été la voiture électrique la plus vendue au monde en 2018, et de loin