Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Avis Budget Group plaatst nieuwe obligatie in dollar

Avis Budget Group, gespecialiseerd in de leasing en de verhuur van auto’s, is in zijn sector één van de grotere wereldspelers. Dit bedrijf heeft onlangs een obligatie op de markt gebracht met een looptijd van 8 jaar.

Deze obligatie heeft een looptijd tot 15 juli 2027 en een coupon van 5,75%. Met deze obligatie werd 400 miljoen dollar opgehaald. Verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar noteert ze aan 99,52% iets onder pari, zodat het rendement op 5,825% kan berekend worden.

Met de opbrengst van de plaatsing wordt de obligatie die loopt tot 2023 met coupon van 5,50% terugbetaald. Om de beleggers over de streep te halen, moest niettemin een relatief hoge coupon aangeboden worden. Naar de reden moet niet lang worden gezocht: met een rating BB bij Standard & Poor’s wordt duidelijk aangetoond dat de obligaties van Avis Budget Group niet risicovrij zijn.

De nieuwe obligatie werd gezamenlijk uitgegeven door Avis Budget Car Rental LLC en Avis Budget Finance Inc, 2 100% dochters van Avis Budget Group.

Als specialist in mobiele oplossingen biedt het bedrijf met 30.000 werknemers en merken zoals Avis en Budget zijn diensten aan via 11.000 verhuurpunten in ongeveer 180 landen wereldwijd. Met Zipcar is het bedrijf ook aanwezig op de markt voor gedeelde voertuigen, deze worden aan een groep van 1 miljoen mensen aangeboden. Het bedrijf heeft zijn eigen agentschappen (vooral in Noord-Amerika, Europa en de regio Asia Pacific), maar werkt ook via licenties (in de rest van de wereld). Er lopen partnerships met Lyft (een rivaal van Uber) en Waymo (de zelfrijdende wagen van Google).

Avis Budget Group sloot het boekjaar af met een omzet van 9,12 miljard dollar, of 3% meer dan in 2017. In de persmededeling stond te lezen dat het al het 9de opeenvolgende jaar was dat de omzet steeg.

2019 is minder goed begonnen, over het eerste kwartaal daalde de omzet met 2%. Dat was te wijten aan shutdown (de gedeeltelijke blokkade van de Amerikaanse administratie), de onderzekerheid rond de Brexit en aan het feit dat Pasen dit jaar in het tweede kwartaal viel. Avis Budget Group, met een beurskapitalisatie van 2,60 miljard dollar, handhaafde de prognoses voor het volledige boekjaar.