Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Obligaties Levi Strauss onder druk na publicatie van de kwartaalcijfers

Levi Strauss, al meer dan 170 jaar bekend om zijn blue-jeans, publiceerde onlangs de kwartaalcijfers. Die werden slecht onthaald, zowel op de beurs als op de obligatiemarkt.

Nochtans verraste deze kledingexpert in positieve zin wat het omzetcijfer betreft. De omzet kwam uit op 1,31 miljard dollar of 5% meer op jaarbasis. Uitgedrukt in constante wisselkoersen was er zelfs sprake van een stijging met 9%. De analisten hadden slechts op 1,29 miljard dollar gerekend, zodat ook de prognoses werden geklopt.

« Onze resultaten weerspiegelen de onderliggende kracht van ons business model. We lieten met alle merken in alle landen groei optekenen (+3% in Noord-Amerika, +6% in Azië en +9% in Europa). Ondanks een moeilijke markt was er groei voor onze sleutelproducten », zo verklaarde CEO Chip Bergh in de mededeling die volgde op de publicatie van de cijfers. Het merk Levi’s liet stijgende verkopen optekenen bij mannen en bij vrouwen, bij groten en bij kleinen, het merk wist zijn unieke positie als icoon te handhaven.

De vooruitzichten klonken vrij goed, voor het volledige boekjaar wordt in constante wisselkoersen gerekend op een groei van de omzet in een vork van 4 tot 6%.

De kosten van de beursintroductie

Toch was niet alles koek en ei bij dit bedrijf. De nettowinst daalde in het tweede kwartaal van 77 miljoen dollar naar 29 miljoen dollar. De oorzaak moet hoofdzakelijk gezocht worden bij de kosten verbonden aan de beursintroductie (29 miljoen dollar) en aan hogere reclamekosten.

Op Wall Street verloor de koers in reactie op de cijfers 3 dollar, het aandeel noteert nu tussen 20 en 21 juli. Dat was overigens het niveau van voor de publicatie van de kwartaalcijfers. Sommige bezitters van de aandelen verkozen na de publicatie van de cijfers winst te nemen. Momenteel noteren de aandelen van dit bedrijf, dat een totale beurswaarde van 8 miljard dollar heeft, nog steeds boven de introductieprijs van 17 dollar.

De obligatiemarkt reageerde eerder negatief, vooral vanwege de stijging van de kosten en een daling van de cash flow.

De obligatie die loopt tot 1 mei 2025 met een coupon van 5% noteert nu aan 103,3%, waardoor het rendement 4,38% bedraagt.

Verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar heeft deze senior niet-gewaarborgde obligatie een rating Ba2 bij Moody’s en een rating BB+ bij S&P en bij Fitch. Dat is aan de bovenkant in de speculatieve categorie.