Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Twee nieuwe emissies voor Hyundai Capital America

Hyundai Capital America, de financiële arm van het Zuid-Koreaanse conglomeraat Hyundai Motor Group, heeft twee nieuwe obligaties op de markt gebracht.

Met de hoofdzetel in California is Hyundai Capital America een financieringsmaatschappij die financiering aanbiedt aan de concessiehouders van Hyundai, Kia en Genesis (het luxemerk van de groep). Die financiering kan betrekking hebben op infrastructuur en voorraden wat de concessionarissen betreft en op kredieten en leasing voor de klanten van de groep.

Hyundai Capital America is dus eigendom van Hyundai Motor Group, een conglomeraat dat via zijn dochters Huyndai Motor Company en Kia Motors Corp. vooral actief is op de automarkt. Auto’s zijn goed voor het grootste deel van de activiteiten, maar daarnaast is Hyundai ook aanwezig op tal van andere markten. Belangrijke nevenactiviteiten zijn staal en bouw. Het bedrijf is met een aanwezigheid in 49 landen en bijna 281.000 medewerkers de nummer 5 wereldwijd op de automarkt.

De twee obligaties hebben looptijden van 3 en 7 jaar en er werd in totaal 1,50 miljard dollar mee opgehaald. Verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar hebben ze bij Standard & Poor’s een rating BBB+ in de categorie Investment Grade.

De obligatie die loopt tot 1 november 2022 en een coupon van 2,85% kan gekocht worden aan 100,10% van de nominale waarde, waardoor het rendement 2,82% bedraagt. De obligatie met looptijd tot 2 november 2026 is verkrijgbaar aan 99,97%. Rekening houdend met een coupon van 3,50% bedraagt het rendement dan 3,51%.