Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Obligatie Tenneco 5% - 2026 in dollar blijft haussegericht

De obligatie met een coupon van 5% van Tenneco, een Amerikaanse toeleverancier aan de auto-industrie, bewoog de afgelopen maanden in een stijgende trend. Dat belet echter niet dat het rendement daarom minder attractief zou zijn. Dat rendement bedraagt namelijk momenteel meer dan 7%.

 

 

Met een rating « BB » bij Standard & Poors (speculatieve categorie) is de koers van deze lening verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar sinds de dieptepunten opgetekend midden augustus met een 10-tal punten gestegen.

Ze noteert momenteel aan 86% van de nominale waarde, waardoor ze voor in België gevestigde beleggers fiscaal interessant is.

Het herstel van de koers houdt verband met de publicatie door Tenneco van kwartaalcijfers die de beleggers weer meer vertrouwen hebben gegeven. De winst per aandeel van het bedrijf kwam boven de verwachtingen uit.

Obligaties uit de speculatieve categorie hebben vaak een positieve correlatie met de beurskoersen. En we hebben allemaal gezien dat de beurzen op het einde van het jaar goed op dreef zijn.

Het rendement van meer dan 7% voor de obligatie van Tenneco blijft niettemin hoog. Dat betekent dat deze obligatie alleen bedoeld is voor beleggers die voldoende op de hoogte zijn van de risico’s die ze lopen.

Wat moeten we weten van Tenneco ?

Met hoofdzetel in Lake Forest in Illinois is Tenneco gespecialiseerd in de productie van katalysatoren, filters voor diesels en schokdempers.

Vorig jaar nam het bedrijf concurrent Federal-Mogul over. Dankzij de overname van dit eveneens Amerikaans bedrijf is het omzetcijfer op jaarbasis gestegen tot ongeveer 18 miljard dollar.

Federal-Mogul, dat voor de overname in handen was van Icahn Enterprises (het beleggingsfonds van de activististische belegger Carl Icahn), is eigenaar van verschillende merken. Waaronder Champion (bougies), Wagner (remtechnologie) en Goetze (zuigers en kleppen).

De integratie van de activititeiten van Federal-Mogul voegde nieuwe klanten (Jaguar en Cummins) toe aan de lijst van bestaande klanten (Caterpillar, Harley-Davidson en Ford Motor..).

Co-CEO Brian Kesseler van Tenneco onderstreepte bij de presentatie van de resultaten dat ondanks de slechts beperkte stijging van de omzet de winstgevendheid van kwartaal tot kwartaal verbetert. Wat betekent dat de kosten goed onder controle worden gehouden en dat er duidelijk sprake is van synergie-effecten.

De autosector beleeft momenteel een moeilijke periode, onder andere als gevolg van een vertraging van de wereldeconomie. Die vertraging is vooral in China voelbaar. Deze situatie heeft uiteraard ook gevolgen voor de markt voor wisselstukken.