Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Obligatie Starbucks (2,45% - 2026) is « ex-coupon » verkrijgbaar

In de Verenigde Staten is het drinken van een koffie bij Starbucks achter een Mac een teken dat iemand geslaagd is in het leven. Oblis staat vandaag even stil bij de obligatie van de koffieketen met een looptijd van nog 7 jaar. Deze biedt een jaarlijks rendement van 2,40%.

Ze is verkrijgbaar aan 100,25% van de nominale waarde, terwijl de andere obligaties van Starbucks boven 103% noteren.

Verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar is ze bereikbaar voor een groot publiek. Met een rating « BBB+ » bij Standard & Poor’s is deze lening bovendien van goede kwaliteit.

De coupon, die in 2 schuifjes om de 6 maanden wordt uitbetaald, wordt geknipt op 15 december. Dankzij de diensten van Goldwasser Exchange is het echter al mogelijk om deze obligatie ex-coupon te kopen. Of met andere woorden: de koper hoeft geen verlopen intresten terug te betalen.

Wat moeten we weten over Starbucks?

Het verhaal van Starbucks begon begin jaren 70 van vorige eeuw in de historische buurt Pike Place Market in Seattle. Vandaag telt het bedrijf 31.000 vestigingen in 50 landen. Starbucks is de eerste koffiebrander en verkoper van geselecteerde koffies in de wereld.

De Amerikaanse keten biedt meer aan dan het gewoon maar drinken van een koffietje. Het drinken van een koffie bij Starbucks geeft aan dat iemand geslaagd is in het leven. De kalmte, de luxueuze omgeving en het comfort van de koffieshops van het bedrijf onderscheiden deze van die van de concurrentie.

De helft van de vestigingen zijn in de Verenigde Staten zelf, maar de Aziatische markt is sterk in opmars. Om de 15 uur opent een nieuwe Starbucks in China de deuren. China is inmiddels de tweede markt voor het bedrijf, dit dankzij de samenwerking met Alibaba. Daardoor beschikt de Amerikaanse keten over meer dan 2.100 verkooppunten in 35 steden.

Starbucks, dat zijn iconische CEO Howard Schultz onlangs zag vertrekken, maakte op 20 oktober de jaarcijfers bekend. In een zeer concurrentiële sector zag het bedrijf de omzet met 7,20% stijgen tot 26,50 miljard dollar.