Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Focus op Care Property Invest: de grootste Belgische investeerder in gezondheidszorg

Het aandeel Care Property Invest is recent ex-dividend gegaan en dat biedt de kans om nog eens te kijken naar dit Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de zorg voor bejaarden en gehandicapten.

In deze periode van lage rendementen op obligaties en het volledig ontbreken van rente op spaardeposito’s bieden aandelen van bedrijven die hun aandeelhouders verwennen een volwaardig alternatief.

Vorige week ging Care Property Invest ex-dividend. Het dividend werd vastgelegd op 0,77 euro, wat neerkomt op een dividendrendement van 2,54%.

Dividend betaald over 2019 0,77 euro
Dividend betaald over 2018 0,72 euro
Dividend betaald over 2017 0,68 euro
Dividend betaald over 2016 0,63 euro
Dividend betaald over 2015 0,63 euro

Volgens de analisten van FactSet kan het dividend dat volgend jaar wordt uitbetaald opgetrokken worden tot 0,84 euro. Op basis van de slotkoers van woensdag zou dit een rendement van 2,82% geven.

Wie een rekening heeft bij Goldwasser Exchange wordt via Goldwasser Online op de hoogte gebracht van de toekomstige dividenden die uitbetaald zullen worden.

Een roerende voorheffing van maar 15%

Het dividend voorgesteld door Care Property Invest bevindt zich in het midden van de vork (2 tot 4% netto) van de dividenden uitbetaald door de 17 Gereglementeerde Vastgoedverenigingen (GVV’s) die op de Brusselse beurs noteren.

Care Property Invest mag inderdaad gerekend worden tot de categorie van de GVV’s, de vastgoedfondsen die vroeger bekend stonden onder de naam Sicafi’s. Het betreft bedrijven die een aantal strenge regels moeten volgen, waaronder de uitkering van 80% van de winst in de vorm van dividend.

De GVV’s zijn vanwege hun royale dividenduitkering populair in deze periode van lage rentevoeten. In geval van Care Property de roerende voorheffing beperkt blijft tot 15%.

Deze gunstmaatregel is te danken aan het feit dat de portefeuille van het bedrijf met hoofdzetel in Schoten voor 60% is belegd in zorgvastgoed. Alleen bedrijven die aan deze voorwaarde voldoen, profiteren ervan.

Care Property Invest is met een beurswaardering van 656 miljoen euro het grootste Belgisch vastgoedbedrijf gespecialiseerd in zorgvastgoed.

Meerderheid van de analisten heeft een koopadvies

Het merendeel van de analisten is positief voor dit bedrijf. Van de 5 analisten die volgens Bloomberg het aandeel volgen, geven er 4 inderdaad een koopadvies.

Veronique Meertens, die het aandeel voor ABN Amro volgt, is met een koersdoel van 33 euro voor de komende 12 maanden het meest optimistisch. In dit scenario zou er een haussepotentieel van meer dan 10% beschikbaar zijn.

 

 

Een bezettingsgraad van 100%

Care Property Invest heeft als objectief het aanbieden van kwalitatief hoogstaand en sociaal verantwoord vastgoed aan de zorgsector. 

Opvallend voor een vastgoedfonds is dat de bezettingsgraad bij Care Property 100% bedraagt. Deze situatie heeft volgens het management te maken met de sterke vraag naar vastgoed voor bejaarden.

Dit bedrijf, dat zowel in België als in Nederland actief is, gaf vorige week voor 33,60 miljoen euro nieuwe aandelen uit. De opbrengst van de emissie zal gebruikt worden voor de financiering van de overname van twee rust- en verzorgingstehuizen in Wallonië. Het betreft de tehuizen « La Reposée » en de « New Beaugency » in respectievelijk Bergen en Bernissart. De portefeuille bevat nu zodoende 112 eenheden met een totale waarde van 624 miljoen euro.

Promotie bij Goldwasser Exchange: de makelaarskosten voor dit aandeel bedragen slechts 0,40% in geval van een aankoop met een tegenwaarde van minimum 10.000 euro voor het sluiten van de markt op 23/01 om 17:30.