Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Nieuwe obligatie Ineos Styrolution 2,25% 16/01/2027 in euro duikt onder emissieprijs

De nieuwe obligatie van Ineos Styrolution werd uitgegeven aan 100%, maar de koers is bij de eerste noteringen op de secundaire markt teruggevallen tot 99,51%. Het rendement bedraagt zodoende 2,32%.

Met een rating BB bij Standard & Poor’s is deze obligatie, verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro, één van de eerste speculatieve obligaties in euro die dit jaar uitgegeven werden. Met de emissie werd 600 miljoen euro opgehaald en dat was meer dan de 500 miljoen euro waar op was gerekend.

Met hoofdzetel in Duitsland is Ineos Styrolution een dochter van de Britse chemiereus Ineos die door de miljardair Jim Ratcliffe wordt geleid.

Het bedrijf is een marktleider in het segment van de styrenen, dit op basis van het omzetcijfer. De klemtoon ligt sterk op polystyrenen, de ABS Standard en gespecialiseerde styrenen. Deze styrenen zijn oliederivaten die onder andere gebruikt worden voor de productie van plastiek.

Met meer dan 85 jaar ervaring in het vak levert Ineos Styrolution toepassingen op basis van styrenen voor tal van producten uit het alledaagse leven. De klanten situeren zich in heel wat sectoren, waaronder automobiel, elektronica, huishoudelijke producten, gezondheidszorg, verpakking, speelgoed, sport en vrije tijd. Met 20 fabrieken in 10 landen stelt het bedrijf ongeveer 3.500 mensen te werk.

De emissie van de obligatie valt samen met de aankondiging van de bouw van een nieuwe fabriek in China met een capaciteit van 600.000 ton plastiek per jaar. Deze zal in 2023 opgeleverd worden. China is één van de grootste ABS-markten in de wereld. De nieuwe fabriek biedt een unieke kans om aan klanten ABS-variëteiten te leveren die ter plekke zijn gemaakt, zo stond in een persmededeling van Ineos Styrolution te lezen.

De gedetailleerde financiële resultaten van het bedrijf zijn moeilijk te raadplegen, ze zijn voorbehouden voor geregistreerde gebruikers. In 2018 bedroeg het omzetcijfer 5,40 miljard euro.