Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligatie-uitgiftes

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt, waarvan sommige redelijk snel afgerond kunnen zijn.

 

ALSTOM – Volgens onze informatie is Alstom, de Franse spoorwegbouwer, van plan om voor ongeveer 400 miljoen euro nieuwe obligaties uit te schrijven. De operatie kadert in de enkele dagen geleden aangekondigde terugkoop van de spoorwegtak van het Canadese conglomeraat Bombardier voor een bedrag dat tussen 5,8 en 6,2 miljard euro schommelt.

 

SWEDISH MATCH – Het Zweedse bedrijf dat gespecialiseerd is in lucifers en tabaksproducten wil een lening binnenhalen ter waarde van 300 miljoen euro die ten laatste in 2027 zou terugbetaald worden. Hoewel Swedish Match reeds gesproken heeft met potentiële beleggers, zijn de andere voorwaarden van de lening nog niet meegedeeld. De aankondiging kwam er enkele dagen na de publicatie van de resultaten voor 2019, die gepaard gingen met verkoopcijfers en operationele resultaten van recordhoogte.

RELX – RELX, een internationale, professionele uitgeversgroep die ontstond uit de fusie van het Britse bedrijf Reed Elsevier en de Nederlandse uitgeverij Elsevier, is van zin drie nieuwe uitgiftes te doen. De leningen zouden een looptijd hebben van respectievelijk 4, 8 en 12 jaar en een waarde tussen 500 miljoen en 1 miljard euro, behalve de langstlopende, die zou hoogstens 300 miljoen bedragen. De gesprekken met de beleggers zijn gepland vanaf maandag. Vorig jaar realiseerde RELX een zakencijfer van 7,87 miljard Britse pond (+/- 9,4 miljard euro).

COVIVIO HOTELS SA – Het Franse bedrijf Covivio Hotels (vroeger Foncière des Murs), een afdeling van Covivio, dat gespecialiseerd is in hotelimmobiliën, wordt op de markt verwacht met een lening van 8 à 9 jaar. De obligatie in euro mikt op een bedrag tussen 500 miljoen en 1 miljard. Covivio Hotels heeft ongeveer 333 hotels in handen met een totale waarde van 6,5 miljard euro eind 2019. Vorig jaar deed de groep zijn eerste aankopen in Ierland en Polen. In de persmededeling van hun jaarresultaten stond ook dat ze onlangs een investering afrondden waardoor ze ook aanwezig zijn in Italië, Hongarije en Tsjechië.

DE MEXICAANSE STAAT – Op de primaire markt zou ook de Mexicaanse staat kunnen verwelkomd worden. Bronnen op de marktvloer hebben het namelijk over de emissie van een "groene" obligatie (Green bond) in euro en voor een bedrag tussen 500 miljoen en 1 miljard. Volgens een analist die door Bloomberg werd geciteerd zou Mexico op die manier profiteren van de aanhoudende vraag naar papier met meer opbrengst, terwijl ook het "groene" aspect de obligatie extra aantrekkelijk zou kunnen maken.