Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Obligatie Hasbro (3,90% - 2029) ex-coupon verkrijgbaar onder pari

De obligatie Hasbro (3,90% - 2029) beschikt over heel wat troeven die de beleggers kunnen verleiden. Niet alleen noteert de koers onder pari, maar daarnaast is ze in kleine coupures beschikbaar zonder verlopen interesten en hoort ze thuis in de categorie Investment Grade. Deze lening van de Amerikaanse speelgoedreus heeft een looptijd van nog 9 jaar.

Ze ligt vanwege de coupures van 2.000 dollar ook binnen het bereik van particuliere beleggers. Op basis van een koers van 97,40% bedraagt het rendement 4,34%.

Het feit dat ze onder pari verkrijgbaar is, biedt de belegger het fiscale voordeel dat hij een deel van het rendement belastingvrij kan opstrijken. Bovendien werd de coupon op 19 mei betaald, zodat deze obligatie zonder verlopen intresten kan gekocht worden. Wat eveneens een bijkomend fiscaal voordeel biedt.

Het rendement ligt in lijn met de rating die het bedrijf heeft bij Standard & Poor’s. Deze senior niet-gewaarborgde heeft bij dit ratinghuis een rating BBB in de categorie Investment Grade.

Scrabble, Cluedo, Zeeslag…

Hasbro, opgericht in 1923 door de broers Henry en Helal Hassenfeld in Providence in de Amerikaanse staat Rhode Island, is als specialist in spelletjes en speelgoed onder andere de uitgever van Monopoly. Van dit gezelschapsspel zijn in de loop van de jaren honderden miljoenen exemplaren verkocht.

Het bedrijf is ook bekend voor tal van andere spelletjes die wereldwijd worden verkocht, zoals Scrabble, Cluedo, Zeeslag, Trivial Pursuit, Vier op een rij en Risk.

Hasbro ontwerpt, maakt en verkoopt ook spelletjes en speelgoed onder licentie, waaronder bekende namen als Disney, Dungeons and Dragons, Jurassic Park, Pokemon, 1, Sesamstraat en Star Wars.

In het kader van de diversifiëring van de activiteiten heeft het bedrijf vorig jaar voor 4 miljard dollar het Brits-Canadese Entertainment One overgenomen.

Laatstgenoemd bedrijf is onder andere bekend van de tekenfilmfiguur Peppa Pig, het kleine varkentje dat niets liever doet dan in de modder springen, en van PJ Masks, de 3 vrienden die ’s nachts in plaats van te slapen superhelden worden.