Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt. Sommige daarvan kunnen snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u terug in onze selectie.

HENNES & MAURITZ (H&M) - Net als andere kledingverdelers die getroffen zijn door de coronapandemie zou ook H&M op het punt staan zich te laten financieren op de obligatiemarkt. Doel van de operatie: de balanspost "liquiditeiten" consolideren. Meer specifiek, de keten van kledingwinkels is bezig met de emissie van een obligatie in euro. Indien de operatie tot een goed einde komt, zou dat de eerste (of inaugurele) lening zijn van het Zweedse bedrijf.

INEOS - Na de recente bekendmaking van de overname van de petrochemische activiteiten van oliegigant BP wordt deze gediversifieerde chemiegroep op de obligatiemarkt verwacht. Deze activiteiten, die hun toepassing vinden in de productie van plastic, zijn verkocht voor een bedrag van 5 miljard dollar. Bronnen op de marktvloer geven aan dat Ineos deze som wil financieren via schuldpapier ter waarde van 4 miljard dollar. Ineos, dat geen onbekende is op de obligatiemarkt, heeft een "BB+" rating in de "High yield" categorie bij Standard & Poor's.

GE CAPITALGeneral Electric Capital (GE Capital) - een dochter van het Amerikaanse conglomeraat General Electric - regelt de financiële diensten van deze groep. Ze gaan een euro-obligatie in meerdere schijven op de markt brengen. De eerste obligatie zou een looptijd van zes jaar hebben en de tweede één van negen jaar. Meer nieuws is er tot op heden niet.

DP World - Volgens marktbronnen zou DP World, dat nog maar heel recent schuldpapier in dollar heeft uitgegeven, erover denken een achtergestelde perpetual in euro te plaatsen. Die obligatie zou gedurende de eerste zes jaar een vaste coupon hebben. De onderneming is de derde grootste havenuitbater ter wereld. Het is tevens een dochteronderneming van Dubai World, een participatiemaatschappij die eigendom is van de overheid van Dubai.

SAMHALLSBYGGNADSBOLAGET I NORDEN AB - Deze Zweedse immobiliëngroep met de bijna onuitspreekbare naam staat al verder. Ze willen een lening in Zweedse kroon uitgeven ter waarde van 300 miljoen (+/- 28,7 miljoen euro) met vervaldag op 6 september 2023. De emissieprijs is niet gekend, maar de coupon zou overeenkomen met de 3-maandelijkse Stibor rentevoet verhoogd met een opslag van 1,15%. De Stibor rentevoet is eigenlijk de "Stockholm Interbank Offered Rate", of de Zweedse interbancaire rentevoet. Samhallsbyggnadsbolaget i Norden AB heeft een "BBB-" rating in de "Investment grade" categorie bij Standard & Poor's.