Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

De obligatie Renault geeft gedurende 5 jaar een jaarlijks rendement van 5,44%

Op de secundaire markt kan vandaag, de 5-jarige obligatie van Renault SA aangekocht worden tegen 96,8%. Rekening houdend met de vaste coupon van 4,625% bedraagt het jaarlijks rendement nu 5,44%.

Deze obligatie werd uitgegeven op 17 mei laatstleden tegen 99,459%. Ze staat dus op dit ogenblik een pak onder haar uitgifteprijs genoteerd. De vervaldatum van deze lening valt op 25 mei 2016.

Standard & Poor’s geeft Renault SA de rating BB+ (stabiele vooruitzichten) mee en dat is ook de notering die de groep van Fitch krijgt. Bij Moody’s staat hij Ba1 genoteerd (met positieve vooruitzichten).

Eind oktober publiceerde de groep de resultaten over het derde trimester van het jaar. Daarin wordt gewag gemaakt van een recordverkoop tijdens de voorbije periode: 632.412 voertuigen (+6,7%). De aanhoudende groei op de markten buiten Europa, meer in het bijzonder Brazilië en Rusland, zorgde voor die goede prestatie.

Tijdens het derde kwartaal zette Renault een omzet neer van 9,74 miljard euro en dat is 11,9% meer dan tijdens dezelfde periode in 2010.

Ondanks de onzekerheid die er op macro-economisch gebied heerst, heeft de groep toch zijn jaardoelstellingen bevestigd. “De wereldwijde evolutie van de automobielmarkt en de activiteiten van de groep tijdens het derde kwartaal liggen in de lijn van de verwachtingen”, heeft Dominique Thormann, de financiële directeur van Renault, benadrukt.

Eind juni bedroeg de netto financiële schuldenlast van de automobielactiviteiten 1,22 miljard euro. Dat komt neer op een verbetering met 214 miljoen euro ten opzichte van het eerste halfjaar. Die schuldenlast wordt meer bepaald gefinancierd door een beroep te doen op de obligatiemarkt. Om een idee te krijgen van de schuldenlast van de groep, kunt u hier klikken.