Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Nieuwe High Yield obligatie-uitgifte in euro met Merlin Entertainments Plc

Merlin Entertainments, eigenaar van Madame Tussauds en van de LEGOLAND-themaparken, gaat binnenkort een beroep doen op de obligatiemarkt in euro.

Bij deze gelegenheid hoopt de Britse groep 480 miljoen euro op te halen in coupures van 100.000 euro. Volgens bankbronnen die dicht bij de operatie staan, zou het een senior obligatie met een duurtijd van zeven jaar betreffen, voor welke er geen enkele mogelijkheid voor vervroegde terugbetaling zou bestaan.

Merlin Entertainments Plc is een uitgever in de speculatieve categorie (‘High Yield’) en beschikt over een ‘Ba2’ rating bij Moody’s Investors Service en ‘BB’ bij Standard & Poor’s.

De ontmoetingen met investeerders tijdens roadshows zullen deze week plaatsvinden. In functie van de marktomstandigheden kan de operatie tegen het einde van deze week afgerond zijn. De opbrengst van de plaatsing zal gebruikt worden voor de herfinanciering van de bestaande schuld en voor de algemene noden van de onderneming.

Over Merlin Entertainments

Merlin Entertainments stelt zich voor als de grootste Europese (en tweede wereldwijd) speler in pretparken. Het baat vandaag 106 attracties, 11 hotels en 3 vakantiedorpen uit in 23 landen, verspreid over 4 continenten.

Vorig jaar genereerde de ontspanningsgroep een Ebitda (bruto-exploitatieoverschot) van 411 miljoen pond sterling, en een zakencijfer van 1,249 miljard. De verschillende attractieparken ontvingen in totaal meer dan 62 miljoen bezoekers. Het resultatenrapport kan hier geraadpleegd worden.

De attracties van Merlin omvatten onder andere SEA LIFE, Madame Tussauds, LEGOLAND, The London Eye, Dungeons, Gardaland, de LEGOLAND-ontdekkingscentra, Alton Towers Resort, Warwick Castle, THORPE PARK Resort, Blackpool Tower, Heide Park Resort, WILD LIFE Sydney Zoo, Sydney Tower Eye en SKYWALK.