Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

EDF biedt coupons tussen 2,35% en 5,25% voor de nieuwe obligaties in dollar

EDF (Electricité de France) heeft, om de balansstructuur te versterken, zojuist 4.75 miljard dollar op de primaire markt bijeengebracht, waarvan 1.25 miljard 'groene' obligaties betreft. Dit is de grootste uitgifte van dit type die ooit door een industriële onderneming verwerkelijkt is.

Deze 'green bond' is aflosbaar in 2025 en biedt een jaarlijkse vaste coupon van 3,625%. Wij herinneren u eraan dat 'groene' obligaties bestemd zijn voor de financiering van projecten in de milieusector en in dat opzicht moeten voldoen aan de ESG-criteria die door het beoordelingsbureau Vigeo* zijn gevalideerd.

Volgens het beoordelingsbureau Standard & Poor's zouden de uitgiftes van 'groene' schulden tegen het einde van dit jaar 30 miljard dollar kunnen bedragen. De markt heeft in 2012, met alle uitgevers bij elkaar genomen, nauwelijks een paar miljard bereikt.

Voor Jean-Bernard Lévy, PDG van Electricité de France, "toont deze nieuwe groene uitgifte aan dat de onderneming zich onder de voorhoede van de klimaatfinanciering bevindt. Duurzame energie vormt de kern van ons strategisch plan, wat inhoudt dat wij onze duurzame capaciteit gaan verdubbelen van 28 GW naar ongeveer 50 GW tussen nu en 2030. Dit succes vertegenwoordigt overigens een nieuwe mogelijkheid voor de beleggers om hun invloed op de strijd tegen klimaatverandering en op de energiehervorming te versterken".

Daarnaast heeft EDF vier andere nieuwe obligaties uitgegeven, die aflosbaar zijn over vijf, vijftien, dertig en veertig jaar, met coupons van respectievelijk 2,35%, 4,75%, 4,95% en 5,25%. De coupure is in alle gevallen vastgesteld op 2.000 dollar. Electricité de France heeft een beoordeling van 'A+' bij Standard & Poor’s, van 'A' bij Fitch en van 'A1' bij Moody’s.