Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Onze Obligatielijst overschrijdt 1.000 obligaties!

De mijlpaal van 1.000 obligaties in onze lijst is zojuist bereikt, dus een goed begin voor het nieuwe jaar. Wij nemen deze gelegenheid waar om het puntje van de sluier op te lichten wat betreft de meest gelezen pagina van de site OBLIS.be.

De Obligatielijst van OBLIS is, met meer dan drie miljoen bezoekers, snel een referentie in deze sector en een onmisbaar instrument voor obligatiebeleggers geworden.

En zoals u waarschijnlijk wel hebt gezien, kan iedereen hier wel iets van zijn gading vinden! Korte, lange of eeuwigdurende maturiteit, vaste of variabele rente, traditionele of exotische munteenheden, hoge of lage rendementen... kortom, nergens zult u een zo uitgebreid overzicht van de obligatiemarkt aantreffen.

Een paar interessante statistieken

Als we een blik op de statistieken werpen, dan kunnen wij zonder verbazing constateren dat de obligaties per coupures van 1.000 euro de meeste belangstelling en 'klikjes' teweeg hebben gebracht. De 10 meest geraadpleegde obligaties in onze selectie voldoen allemaal aan dit criterium.

Wij melden als anekdote dat de obligatie die het meest is geraadpleegd sinds het begin van de Obligatielijst de obligatie van Nyrstar is, gevolgd door de obligaties van Adler Real Estate en van Scholz Holding.

In bredere zin vormen de obligaties in euro bijna de helft van de obligaties op deze lijst. De Obligatielijst telde overigens op 31 december bijna 400 obligaties in dollar.

De uitgever die het meest aanwezig is in onze lijst, is Apple met 21 obligaties. De duurste obligatie is de Belgische OLO die in 2045 terugbetaald kan worden en die een koers heeft van 138% van de nominale waarde. De meest rendabele obligatie is die van Scholz Holding GmbH met een jaarlijks rendement van 110%.

Enkele instrumenten om u te helpen

Om u wegwijs te maken in deze goudmijn van obligaties, hebben wij een aantal instrumenten voor u beschikbaar gemaakt. Met behulp van de simpele en praktische zoekmachine van de Obligatielijst kunt u de investeringscriteria invoeren die het beste met uw verwachtingen overeenkomen.

U kunt bijvoorbeeld in deze zoekmachine de naam van een uitgever ('General Electric'), een beoordeling ('AAA') of een jaar van aflossing ('2020') invoeren.

Wij hebben, om u te assisteren, ook vooraf ingestelde investeringscriteria, die u kunt aanvinken, ter beschikking gesteld. Voorbeeld: 'uitsluitend euro', 'minder dan vijf jaar', enz.

U hebt de mogelijkheid om meerdere criteria tegelijkertijd te selecteren, voor het geval u bijvoorbeeld op zoek bent naar een obligatie in dollar, in kleine coupures (minder dan 10.000 euro), en met beperkte opgelopen rente.

De prijs van obligaties opvragen via de 'chat'

Tot slot kunt u, als u bij uw bezoek aan de Obligatielijst een prijs wilt opvragen of een transactie wilt doorvoeren, gebruik maken van de 'chat' (klein blauw veld rechts onderin op elke pagina), zodat u direct met onze medewerkers kunt communiceren.