Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Obligatie Simon Property Group biedt rendement van ruim 3% in dollar

Simon Property Group is een Amerikaanse real estate investment trust, of afgekort een REIT. Deze REIT’s of vastgoedfondsen zijn in september 2017 een eigen categorie op de beurs van Wall Street geworden, waardoor de interesse van de kant van de beleggers uiteraard alleen maar is toegenomen.

In het geval van Simon Property Group spreken we over de grootste REIT die op de beurs van New York noteert. Op de beurs is het aandeel van deze vastgoedgroep in de loop van vorig jaar fors gedaald en dat heeft uiteraard alles te maken met de verwachting van nog meer renteverhogingen.

Algemeen wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale bank in de loop van dit jaar haar basisrente minstens 3x zal verhogen, tenminste op voorwaarde dat de economische omstandigheden dit zullen toestaan. Hogere rentevoeten zitten echter al minstens gedeeltelijk in de beurskoers van Simon Property Group verrekend.

Sinds de groep in 1993 een beursnotering aanvroeg, heeft het management voor een totaal van bedrag van 40 miljard dollar aan overnames gedaan. Simon Property Group is dan ook een sterke groeier met een pijplijn van projecten in ontwikkeling die momenteel bijna 2 miljard dollar bedraagt. De resultaten van het bedrijf kunnen op de website gevolgd worden.

De debt-to-capital ratio bedraagt 28% en is daarmee één van de beste in de Amerikaanse vastgoedsector. Wie gelooft in dit bedrijf mag kijken naar één van de obligaties in dollars die Simon Property Group op de markt heeft (wisselkoersrisico). Het betreft een lening die loopt tot 30 november 2026.

De coupon bedraagt 3,25% en aan een koers van 97,40% loopt het rendement op tot iets meer dan 3,50%. Het betreft een senior niet-gewaarborgde obligatie verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar. Bij Standard & Poor’s heeft Simon Property Group een rating A, wat een hoge waardering in de vastgoedsector is.

Bron

Simon Property Group website