Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Een coupon van 4,4% voor de nieuwe obligatie van FedEx op 30 jaar

Het jaar 2017 is goed van start gegaan op de Amerikaanse primaire obligatiemarkt, met 11 uitgevers die volgens de berekeningen van de Financial Times tot woensdag 4 januari een beroep op de beleggers hebben gedaan voor in totaal 20 miljard dollar.

Deze ondernemingen hebben profijt getrokken van gunstige omstandigheden die gekenmerkt waren door de relatieve stabiliteit aan de kant van de rendementen van de Amerikaanse staatsobligaties, na de stijging sinds de verkiezing van Donald Trump.

Onder de ondernemingen die de afgelopen uren actief waren, vinden we de express-koerierdienstverlener FedEx, die een dubbele operatie heeft verwerkelijkt voor een totaal van 1.5 miljard dollar, een bedrag dat in gelijke delen is verdeeld over einddatums in 2026 en 2047 en met coupons van respectievelijk 3,25% en 4,4%.

Deze leningen per coupures van 2.000 dollar (wisselkoersrisico) en een notering van 'Baa2' in de categorie 'Investment Grade' bij Moody's zijn vanaf nu beschikbaar op de secundaire markt.

De obligatie met een overgebleven looptijd van 30 jaar (tot 2047), om er maar één te noemen, wordt al verhandeld op rond 101,20%, wat het rendement op 4,33% brengt. Wij preciseren dat de bijzonder lange looptijd van deze obligatielijn de gevoeligheid voor de ontwikkeling van de rente vergroot.

FedEx heeft verklaard, dat het vergaarde geld gebruikt zal worden voor de behoefte aan kapitaal en een bijdrage zal leveren aan de financiering van het pensioenfonds.

Integratie van TNT Express

Deze Amerikaanse onderneming, die actief is in 220 landen en meer dan 400.000 mensen in dienst heeft, heeft in het fiscale boekjaar 2016 (de 12 maanden tot 31 mei) een omzet van 50.4 miljard dollar en een netto winst van 1.82 miljard verwerkelijkt.

Een paar dagen voor de afsluiting van dit boekjaar heeft FedEx bevestigd dat zij de overname van TNT Express hebben afgerond. Met deze operatie, die in april 2015 was aangekondigd, hopen zij hun positie in Europa te versterken, waar zij tot dusver weinig aanwezig waren. In principe gaan zij daar de derde plaats in deze sector innemen, na DHL en UPS.

"De integratie van de activiteitenportefeuille van TNT verloopt langzaam en volgens het plan," signaleert Frederick W. Smith, CEO van Fedex, bij gelegenheid van de publicatie van de laatste kwartaalresultaten van eind december. Deze zijn beschikbaar in de rubriek 'Beleggers' van de internetsite van de onderneming.

Bronnen

FedEx

2017 Outlook: Record Start for Debt Issuance (Investopedia)