Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Ruim 4% op obligatie in dollars van Ball Corporation

Ball Corporation is een Amerikaans bedrijf dat innovatieve oplossingen aanreikt voor verpakkingen in de voedings- en drankenindustrie en voor een groot aantal andere sectoren. Op het gebied van lucht- en ruimtevaart werkt het bedrijf bijvoorbeeld nauw samen met de overheid in de VS.

Wereldwijd stelt het bedrijf 18.700 mensen te werk, terwijl over het boekjaar 2015 een omzet van 11 miljard USD werd gerealiseerd. Een kleine jongen kan dit bedrijf dus moeilijk genoemd worden. Nochtans is de naambekendheid bij beleggers aan deze kant van de Atlantische Oceaan relatief klein.

De resultaten over het laatste kwartaal van vorig jaar en voor het volledige boekjaar 2016 worden op 2 februari bekendgemaakt. Over het derde kwartaal werd een omzet van 2,80 miljard dollar gerealiseerd, een nettowinst van 45 miljoen dollar en een winst per aandeel van 32 dollarcent.

In de cijfers zijn de overnames van zowel Rexam als Latapack-Ball weerspiegeld, twee overnames die het bedrijf in omvang sterk hebben doen toenemen. Als gevolg van de overname van Rexam werd de bedrijfsstructuur gewijzigd. Het management is er van overtuigd dat deze overnames de winstgevendheid in de toekomst gevoelig zullen helpen verbeteren.

John A. Hayes, chairman, president en chief executive officer, rekent voor dit jaar al op synergie-effecten voor een bedrag van 150 miljoen dollar. Tegen het einde van het boekjaar 2019 kan dat bedrag zijn opgelopen tot 300 miljoen dollar. Hayes sloot nieuwe overnames niet uit wanneer zich interessante kandidaten aanbieden. De resultaten van het bedrijf kunnen op de website gevolgd worden.

Wie gelooft in het verhaal van Hayes en zijn bedrijf, kan eens kijken naar één van de obligaties die Ball Corporation op de markt heeft. In aanmerking komt een obligatie in dollars die loopt tot 15 november 2023 en waar een coupon van 4% is gehecht (wisselkoersrisico).

Aan een koers van 99% bedraagt het rendement iets meer dan 4%. Het betreft een senior niet-gewaarborgde obligatie verkrijgbaar in coupures van 2000 dollar. Bij Standard & Poor’s heeft Ball Corporation een rating BB+.

Bron

Website Ball Corporation