Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Obligatie in euro’s van Eramet levert meer dan 4% rendement op

Eramet is een Franse multinational actief in de mijnbouwsector, waarvan de aandelen op Euronext Paris noteren onder het ticker symbol ERA. Het bedrijf moet gesitueerd worden in de invloedssfeer van de familie Rothschild, wat laat vermoeden dat het geen nieuwkomer is.

De oprichting van Eramet gaat inderdaad al terug tot 1880, waarna de Rothschilds vervolgens in 1890 de volledige controle over het bedrijf verwierven. De activiteiten van het bedrijf moeten vooral gesitueerd worden in de mijnbouwsector, op de eerste plaats in de ontginning van nickel en mangaan.

De ervaring in de nikkelsector gaat ook al ruim 100 jaar terug in de tijd, dit via dochtermaatschappij Société Le Nickel. Via deze dochter is het bedrijf onder andere actief in de Franse overzeese kolonie Nieuw Caledonië. Mangaan wordt anderzijds vooral gewonnen in het Afrikaans land Gabon.

Zoals alle andere bedrijven uit de sector had Eramet te lijden onder de lage prijzen voor metalen, zodat het recente prijsherstel meer dan welkom was. Vooral 2015 was een bijzonder moeilijk jaar, zoals blijkt uit de resultaten die op de website gevolgd kunnen worden.

Twee jaar geleden vielen de prijzen voor deze metalen terug tot het laagste niveau in 15 jaar. Mangaan is momenteel nog altijd goed voor bijna de helft van de omzet. Maar wanneer de vraag naar staal aantrekt, kan ook de consumptie van nikkel opnieuw een stijgende trend vertonen.

Wie gelooft in dit bedrijf, mag kijken naar een obligatie in euro’s uitgegeven door Eramet. Deze obligatie loopt tot 6 november 2020 met een coupon van 4,50 % en aan een koers van 100,40% bekomt men een rendement van meer dan 4%. Het betreft een senior niet-gewaarborgde obligatie, verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro.

Bron

Website Eramet