Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Een vraag van meer dan 20 miljard euro voor de nieuwe Petrobras obligaties

Met het ophalen van 4 miljard dollar voor de herfinanciering van haar schuld, heeft Petrobras op maandag de eerste uitgifte van het jaar op de Latijns-Amerikaanse primaire markt verzekerd.

De Braziliaanse oliegigant, die de hele schuld tussen nu en 2020 wil herfinancieren, heeft duidelijk van de versoepeling van haar financieringsrente willen genieten om investeerders aan te lokken.

U herinnert zich nog wel dat begin november, gedurende de week met de verrassende overwinning van Donald Trump, het rendement op haar tienjarige obligaties in dollars 8,30% haalde, om geleidelijk te dalen tot ongeveer 7% vorige week.

De groep, die genoteerd wordt in de speculatieve categorie, moest de prijs zo vaststellen dat het investeerders aan zou trekken, zodat een rendement bij uitgifte van 6,125% voor de nieuwe lening op zes jaar en 7,375% voor de lening terugbetaalbaar in tien jaar moest worden geboden.

Het enthousiasme van de beleggers, dat zich uitte in een vraag van meer dan 20 miljard dollar, liet de groep niettemin toe om de aan het begin van de operaties aangekondigde emissiepremie te verlagen.
Beide obligaties zijn van het type senior niet-gewaarborgde schuld en worden uitgegeven in coupures van 2.000 dollar, wat dus een valutarisico met zich meebrengt.

Petrobras Global Finance BV, met een notatie B+ bij Standard & Poor's en B2 bij Moody's, zal de rente halfjaarlijks betalen, met de eerste betaling voorzien voor de maand juli.

Aanbod tot inkoop van zeven bestaande uitgiften

De opbrengst van de uitgifte zal aangewend worden voor het herfinancieren van de schuld van het bedrijf, namelijk een aanbod voor het inkopen van zeven obligaties met vaste en variabele rente met vervaldagen in 2019 en 2020 en dit voor een totaal bedrag van tien miljard dollar.

De betrokken obligaties worden opgesomd in een persbericht van de Braziliaanse staatsreus. Laten we niet vergeten dat Petrobras een van de Zuid-Amerikaanse bedrijven is met de grootste schuldlast (meer dan 100 miljard euro).