Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Obligatie Frontier Communication biedt een rendement van bijna 9% in dollar

Frontier Communications Corporation is een Amerikaanse telecomoperator die zowel op de particuliere als bedrijfsmarkt in de Verenigde Staten actief is. Het bedrijf biedt onder andere fiber-to-the-home en fiber-to-the-node breedband aan, evenals de meer klassieke breedbandproducten op basis van koper.

Op 31 december 2015 (de cijfers over 2016 zijn nog niet bekend) had Frontier meer dan 3 miljoen particuliere klanten, met daarnaast ook nog eens bijna 300.000 bedrijfsklanten. Het aantal abonnees voor breedband was opgelopen tot bijna 2,50 miljoen. Tot juli 2008 stond het bedrijf bekend onder de naam Citizens Communications Company.

Het management van Frontier Communications houdt van een agressieve aanpak in de strijd om marktaandeel. Getuige daarvan is de overname van een aantal activiteiten van Verizon in California, Florida en Texas die op 1 april van vorig jaar werd afgerond. Met deze overname was een bedrag van 10,50 miljard dollar gemoeid.

De nieuwe dochter opereert onder de naam FiOS en voegde enkele miljoenen nieuwe klanten toe aan het klantenbestand van het bedrijf. De vraag is echter of Frontier Communications zich niet heeft verslikt in deze overname, die misschien een maatje te groot is gebleken.

Op de beurs van Wall Street is de koers van het aandeel Frontier Communications vorig jaar alleszins met ruim een kwart gedaald. Het management van het bedrijf gelooft echter vast in de overname, die op termijn een sterke bijdrage zou moeten leveren aan de winstgevendheid van het bedrijf. De resultaten van het bedrijf kunnen op de website gevolgd worden, weldra worden de kwartaal- en jaarcijfers gepubliceerd.

Wie gelooft in Frontier Communications mag kijken naar de obligatie in dollars van deze emittent met een coupon van 7,125% die loopt tot 15 januari 2023 (wisselkoersrisico). Aan een koers van 92,50% bedraagt het rendement bijna 9%. De obligaties zijn verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar, bij Standard & Poor’s heeft Frontier Communications een rating BB-

Bron

Finance Yahoo: Why Frontier Communications Corp. Fell 28% in 2016