Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Nieuwe obligatie Jaguar Land Rover Plc met een coupon van 4,50%

Jaguar Land Rover Automotive Plc,  de moedermaatschappij van Jaguar Land Rover Plc en een dochter van de Indische autoconstructeur Tata Motors, heeft 500 miljoen dollar opgehaald via de emissie van een nieuwe obligatie.

Deze nieuwe obligatie van het beroemde automerk loopt tot 1 oktober 2027 en heeft een coupon van 4,50%. Ze is op de secundaire markt verkrijgbaar  aan een koers die dicht bij pari ligt.

Met een rating « BB+ », de hoogste rating in de categorie « High yield » bij Standard & Poor’s (nog altijd speculatief dus), is deze senior niet-gewaarborgde verkrijgbaar in coupures van 200.000 dollar.

De opbrengst van de emissie zal worden gebruikt om de groei van het bedrijf te financieren. Jaguar Land Rover wil met andere woorden nieuwe investeringen doen.

Sport & luxe

Jaguar Land Rover ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt sportwagens in het bovenste segment van de markt onder de merknaam Jaguar, maar ook terreinwagens en SUV’s van het merk Land Rover. Daarnaast staat het bedrijf ook in voor alle aanverwante diensten (onderhoud, wisselstukken, accessoires) dit via een wereldwijd netwerk van verkopers en dealers.

In 1994 werd het bedrijf overgenomen door BMW, dat Jaguar Land Rover in 2000 afstond aan Ford. De Amerikaanse constructeur verkocht het op zijn beurt aan de Indische autoreus Tata Motors.

De Britse autoconstructeur Jaguar Land Rover verkocht in de eerste 12 maanden tot 31 maart (wat overeenstemt met het boekjaar 2016-2017) een recordaantal van 604.000 voertuigen of een stijging met 16% ten opzichte van het jaar voordien, zo blijkt uit de jaarcijfers. De omzet kwam uit op 24,34 miljard pond sterling (+/- 27,24 miljard euro), de Ebitda bedroeg 2,96 miljard pond (+/- 3,31 miljard euro)

« Ondanks tal van geopolitieke onzekerheden (denk maar de Brexit in het Verenigde Koninkrijk) profiteerde ons bedrijf van de economische groei in het merendeel van de grote afzetmarkten. Zelfs de toegenomen concurrentie op een aantal markten, zoals bijvoorbeeld in Noord-Amerika, kon daar niets aan veranderen », zo signaleerde Jaguar Land Rover ter gelegenheid van de publicatie van de laatste kwartaalcijfers. Het bedrijf verwacht dat de margedruk uit het vorige boekjaar zich ook dit boekjaar zal blijven manifesteren.