Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Obligatie Superior Industries International herpakt zich, 6% jaarlijks rendement

De obligaties van Superior Industries International kregen klappen naar aanleiding van de publicatie van de laatste kwartaalcijfers. Dat gebeurde begin augustus, waarbij ook het aandeel terrein moest prijsgeven. Beetje bij beetje wordt er nu aan een come-back gewerkt.

Tijdens het tweede kwartaal kwam de brutowinst uit op 20,10 miljoen dollar, tegenover 29,50 miljoen dollar een jaar eerder. Onderaan de streep was er een verlies van 7,52 miljoen dollar, tegenover nog een winst van 13,17 miljoen dollar tijdens het tweede kwartaal van het vorige boekjaar.

De koers van de obligatie die in juni op de markt werd gebracht reageerde negatief op de publicatie van de cijfers. Die obligatie was uitgegeven voor de afbetaling van een bankkrediet afgesloten om de overname van het Duitse Uniwheels AG te financieren.

Sindsdien heeft de koers van deze obligatie met coupon van 6% en looptijd tot 15/06/2025 zich enigszins hersteld en dat had onder andere te maken met de uitkering van een ongewijzigd kwartaaldividend van 0,09 dollar aan de aandeelhouders.

Momenteel bedraagt de koers 99,6%, waardoor het rendement kan berekend worden op 6,06%. De obligatie heeft een rating B- bij Standard & Poor’s, waardoor ze in de speculatieve categorie thuishoort. Ze is verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro.

Wat moet u weten over Superior Industries?

Het is bedrijf is één van de grootste leveranciers van aluminium velgen in de wereld. De klanten zijn autobedrijven in zowel Noord-Amerika als Europa.

Het bedrijf, met een beurskapitalisatie van 422 miljoen dollar, heeft 5 productiesites en stelt ongeveer 3.000 personen te werk in de Verenigde Staten en Mexico. Klanten zijn de belangrijkste automobielbedrijven in de wereld zoals BMW, Ford, General Motors, Volkswagen, Tesla, Toyota en nog anderen.

De aandelen Superior Industries International worden verhandeld op de beurs van New York, ze zijn opgenomen in de Small Cap 600 de Standard & Poor's en de Russell 2000. Op een koers van 16,95 dollar heeft de koers sinds het begin van dit jaar 35% van zijn waarde verloren.