Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Focus op PVH Corp, eigenaar van merken als Calvin Klein en Tommy Hilfiger

Alles lijkt te lukken voor de Amerikaanse modeholding PVH Corp, die op 21 maart resultaten bekendmaakt. Voor Oblis voldoende aanleiding om dit bedrijf eens in focus te brengen.

Opgericht in 1881 is PVH een wereldwijd modebedrijf geworden met een omzet die in 2016 8,20 miljard dollar bedroeg. Daarmee moet het bedrijf tot de zwaargewichten binnen zijn sector gerekend worden. Het imperium werd geleidelijk aan opgebouwd door de combinatie van overnames en van de succesproducten die het bedrijf via een groot aantal kanalen wereldwijd verkoopt. Qua prijs heeft PVH Corp voor ieder wat wils.

Oorspronkelijk een Amerikaans bedrijf heeft PVH zichzelf omgevormd door een meer regionaal gefocuste organisatie met belangrijke afdelingen in Europa, de regio Asia Pacific en Zuid-Amerika. In totaal is het bedrijf in een 40-tal landen vertegenwoordigd.

De portefeuille bestaat vooral uit eigen merken (Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Van Heusen, Izod, Arrow, Warner, Olga en Eagle), maar ook uit merken die onder licentie worden verkocht  (Speedo, Geoffrey Beene, Kenneth Cole, Sean John, Michael Kors, Chaps…).

De labels Calvin Klein et Tommy Hilfiger zijn samen goed voor 80% van het omzetcijfer en moeten garant staan voor de toekomstige groei van omzet en winst, zo drukt PVH het zelf uit.

Winstvooruitzichten opgetrokken

De groep onder leiding van Emanuel Chirico is eerder optimistisch wat de evolutie van de resultaten betreft, waarbij wordt verwezen naar de « surperformance gerealiseerd tijdens het derde kwartaal », zoals de CEO het uitdrukte. Zodoende werden de vooruitzichten voor het boekjaar 2017 verhoogd. Die resultaten zijn nog niet bekend, ze worden in de loop van de maand maart bekendgemaakt.

Ook de analisten kunnen moeilijk van pessimisme beschuldigd worden. Volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg hebben 14 onder hen een koopadvies, 3 een advies houden en is er geen enkele die een verkoopadvies geeft. De mediaanverwachting wat het koersdoel betreft staat op 161,20 dollar, wat ruimte laat voor een verder oplopen van de koers. Die koers staat momenteel op 144 dollar, waardoor de beurswaarde op 11 miljard dollar berekend kan worden.

 

Een coupon van 3,125%

Buiten de cijfers zelf zullen de financiers bij de publicatie van de jaarcijfers vooral aandacht hebben voor de evolutie van decash-flow en, niet te vergeten, de schuldengraad van het bedrijf. In de afgelopen 3 afgelopen is PVH er in geslaagd om de free cash-flow te doen toenemen van 110 miljoen dollar in 2013 tot 643 miljoen dollar in 2016 (de meest recente cijfers die beschikbaar zijn). Eind 2016 had het bedrijf een totaal bedrag van 3,256 miljard dollar aan schulden uitstaan, tegenover 4 miljard dollar het jaar voordien.

In 2017 heeft de modegroep een obligatie (4,5% - 2022) geherfinancierd door een andere obligatie met een coupon van 3,125% en een looptijd tot 15 december 2027. Ze kan worden gekocht aan 100,05% van de nominale waarde, waardoor het rendement 3,12% bedraagt.

Verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro heeft deze obligatie, waarmee 600 miljoen dollar (100 miljoen dollar meer dan aanvankelijk was voorzien) werd opgehaald, een rating « BB+ » bij Standard & Poor’s. In het kader van deze emissie is geen vervroegde terugbetaling voorzien.