Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Beleggers kopen opnieuw obligaties Tesla 5,30%

Op de beurs van Wall Street is de koers van Tesla woensdag met 10% gestegen, dit naar aanleiding van de algemene vergadering van het bedrijf die die dag had plaatsgevonden. Ook de koers van de obligatie van het Amerikaans bedrijf steeg opnieuw.

De obligatie met coupon van 5,30% en terugbetaalbaar in 2025 wordt nu verhandeld aan 91% of 5 basispunten meer dan de dag voordien. Het rendement valt zodoende terug onder 7%.

Verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar heeft deze senior niet-gewaarborgde lening een rating « B- », waardoor ze tot de speculatieve categorie wordt gerekend door Standard & Poor’s.

Door de koerssprong met 10% bedraagt het verlies voor de koers sinds 1 januari nog 8%. Sinds de piekkoers opgetekend in september vorig jaar is er nog sprake van een verlies van 25%.

Is het beoogde objectief wat betreft productie bereikt?

De beleggers waren zichtbaar opgelucht door de verklaring van CEO Elon Musk dat hij het volste vertrouwen heeft wat betreft het bereiken van het beoogde productieplafond voor Model 3. Deze berliner moet uitgroeien tot het speerpunt van het bedrijf.

Het is de bedoeling dat er op het einde van de maand elke week 5.000 wagens van dit model van de band rollen. Momenteel ligt het tempo op 3.500 wagens per week, iets waarvoor Musk zichzelf gelukwenste.

Op de algemene aandeelhoudersvergadering werden 3 bestuurders herbenoemd die recent onder vuur werden genomen door beleggingsgroep CtW Investment Group. Deze activistische belegger verwijt het trio een gebrek aan onafhankelijkheid én een gebrek aan expertise.

Het betrof meer bepaald Antonio Gracias, een verwant van Elon Musk, James Murdoch, CEO van de mediagroep Twenty-First Century Fox en Kimbal Musk, eigenaar van biorestaurants. Deze is de kleine broer van de CEO, zo benadrukt de investir.fr.

De aandeelhouders van het bedrijf Silicon Valley verwierpen het voorstel om een einde te maken aan het dubbel petje dat Elon Musk draagt: CEO en voorzitter van de raad van bestuur.

De positie van de topman van het bedrijf werd de laatste maanden meermaals in vraag gesteld, dit naar aanleiding van de productieproblemen waar Tesla mee werd geconfronteerd.

Elon Musk heeft anderzijds de analisten op Wall Street tegen zich in het harnas gejaagd door te weigeren voor hem vervelende berichten te beantwoorden over de financiële positie van het bedrijf.

Bron

Les Echos, Tesla prend plus de 10% après son assemblée générale