Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

5 obligaties met weinig verlopen intresten

Regelmatig publiceert Oblis een aantal obligaties waarvan de coupon pas is geknipt of waar dat op het punt staat te gebeuren. Voor de beleggers kunnen deze obligaties interessant zijn omdat er maar weinig intresten zijn verlopen. Hieronder vindt u enkele van deze obligaties uit onze lijst.

We herinneren er nogmaals aan dat de beleggers die in België wonen (fysieke personen) er alle belang bij hebben om te kiezen voor obligaties waarvan het aantal dagen verlopen intrest beperkt is. Voor meer informatie over deze materie kan u terecht op onze website.

Petrobras 6% - 2115 en USD

Tussen de obligaties die pas ex-coupon zijn gegaan, viel onze keuze op eentje die loopt tot… 2115 uitgegeven door het Braziliaans oliebedrijf Petrobras. Dit bedrijf is zowat het boegbeeld van de Braziliaanse economie.

De coupon van 6,85% wordt jaarlijks in 2 schuifjes uitbetaald, meer bepaald telkens 3,42% in juni en nog eens 3,42% in december.

Deze obligatie, waar gezien de looptijd een renterisico aan verbonden is, noteert momenteel aan 89% van de nominale waarde. Daardoor bedraagt het rendement meer dan 8%. Ze heeft een speculatieve rating « BB- » bij Standard & Poor’s en is verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar.

Kraft Heinz Foods 4% - 2023 en USD

Wie wil vermijden te veel verlopen intresten te moeten terugbetalen, kan ook kiezen voor een obligatie die pas op de markt is. In aanmerking komt dan die van Kraft Heinz Foods. Dit bedrijf bracht vorige week de grootste obligatie uit zijn geschiedenis op de markt, waarmee werd geprofiteerd van de interesse van de markt voor obligaties van hoge kwaliteit.

Met een rating « Baa3 » wordt ze door Moody’s tot de categorie Investment Grade gerekend. Bekende merken van Kraft Heinz Foods zijn Kraft, Heinz, Capri Sun of Philadelphia. Met de emissie werd 3 miljard dollar opgehaald. Het betrof meer bepaald voor 300 miljoen dollar aan obligaties met een looptijd van 3 jaar, voorzien van een vaste coupon van 3,375%. De voedingsgroep plaatste daarnaast voor 1,60 miljard dollar aan obligaties met looptijd van 5 jaar met een coupon van 4%, evenals 1,10 miljard op 10 jaar met een coupon van 4,625%.

De resultaten van dit bedrijf, met een beurskapitalisatie van meer dan 70 miljard dollar op de beurs van Wall Street kunnen onder de rubriek Investors op de website geraadpleegd worden.

Chemours 4% - 2026 en EUR

Ook deze obligatie van Chemours is een nieuwe, maar dan wel in euro. Deze obligatie van de chemiegroep is verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro.

Deze lening biedt een coupon van 4% gedurende 8 jaar, ze heeft een speculatieve rating « BB- » bij Standard & Poor’s.

Met een beurswaarde van meer dan 9 miljoen dollar op Wall Street is Chemours een fabrikant van chemische producten met een hoge toegevoerde waarde in Noord-Amerika, Asia Pacific regio, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika. Het bedrijf is opgedeeld in 3 divisies: titanium, fluoriden en chemische oplossingen.

IBRD 7,50% - 2021 in BRL

Wie kiest voor valuta’s uit de groeilanden kan terecht bij deze obligatie met een looptijd tot 2021 uitgegeven door de Internationale Bank voor Reconstructie en Ontwikkeling. Deze heeft zopas de coupon van 7,50% uitbetaald.

Verkrijgbaar in coupures van 5.000 Braziliaanse real (ongeveer 1.140 euro op basis van de huidige wisselkoers) noteert ze momenteel aan 99% van de nominale waarde, waardoor het jaarlijks rendement 7,80% bedraagt.

Met een rating AAA bij zowel Moody's als Fitch ligt het risico bij deze supranationale emittent uitsluitend bij de munt.

Cooperatieve Rabobank UA 6% - 2020 in ZAR

We sluiten af met andere obligatie in een munt uit de groeilanden, meer bepaald eentje uitgegeven door Rabobank in Zuid-Afrikaanse rand. Met een rating « A+ » wordt ze door Standard & Poor’s als een veilige belegging beschouwd. De huidige coupon 6% is zo juist betaald. Ze kan gekocht worden aan 97% van de nominale waarde, waardoor het rendement op jaarbasis bijna 8% bedraagt.