Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Dollar blijft goed op dreef tegenover de euro

In de afgelopen dagen bleef de dollar goed op dreef tegenover de euro en dat had onder andere te maken met de uitspraken gedaan door Jay Powell. De gouverneur van de Amerikaanse centrale bank drukte nogmaals zijn optimisme uit over de economische gang van zaken. Hij stelde daarenboven nieuwe renteverhogingen in het vooruitzicht.

De dollar stond vanmorgen op de forexmarkten voor de 3de dag op rij hoger ten opzichte van de euro, waarbij voor één euro 1,162 dollar werd betaald.

Bij zijn getuigenis voor de bancaire commissie van de senaat liet Powell zich nogmaals positief uit over de Amerikaanse economie.Hij verwees daarbij naar de sterke arbeidsmarkt, naar een inflatie in de buurt van 2% en naar een stijging van de lonen. Die lonen stijgen inderdaad, maar niet zo snel dat het zorgwekkend wordt.

De financiële markten hebben nog 2 renteverhogingen voor dit jaar verrekend. Jay Powell bevestigde in zijn verklaring de huidige monetaire cyclus. Hij voegde er aan toe dat de stijging van de rentevoeten de duurzaamheid van de economische groei in de komende jaren niet in de weg zal staan.

Het was opvallend dat de FED-gouverneur weinig woorden vuil maakte aan de mogelijkheid van een eventuele handelsoorloog en aan de mogelijke gevolgen daarvan voor de wereldeconomie. Het is volgens Powell nog te vroeg om daar al iets zinnigs over te zeggen.

De opvolger van Janet Yellen onderstreepte dat de fiscale stimuli de risico’s verbonden aan de handelspolitiek van de Verenigde Staten ruimschoots compenseren.

De eerste belangrijke speech van Jay Powell sinds hij de voorzittershamer overnam van Yellen overtuigde in ieder geval de financiële markten, waarbij de Nasdaq zelfs een nieuw historisch record liet optekenen.

Op die markten bleef het rendement voor de Amerikaanse staatsobligaties op 2 jaar vrijwel ongewijzigd in de buurt van het hoogste niveau sinds augustus 2008. Het rendement op de 2-jarige bedraagt nu 2,61%, terwijl dat op de 10-jarige op 2,88% staat.

Beleggen in de dollar?

Wie op zoek is naar obligaties in dollar kan er heel wat in onze selectie vinden.

Bij de obligaties uit de categorie Investment Grade is er de obligatie van brouwer AB InBev die nu noteert aan 96,80% van de nominale waarde. Het rendement op deze obligatie, die zopas ex-coupon is gegaan, bedraagt op jaarbasis 5,50%.

De obligatie van Netflix met een looptijd van 10 jaar is in het segment High Yield verkrijgbaar onder pari, waardoor het rendement op jaarbasis 5,50% bedraagt.

Beide obligaties zijn verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar.