Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Resultaten Hasbro beter dan verwacht, beurskoers veert op

De bekende speelgoedfabrikant Hasbro maakte de resultaten over het tweede kwartaal van dit jaar bekend. Hoewel ze zwakker waren dan deze opgetekend in dezelfde periode van vorig jaar, overtroffen ze toch de verwachtingen van de analisten. Op de beurs steeg de koers van het aandeel Hasbro dan ook.

Het omzetcijfer over het tweede kwartaal kwam uit op 904,50 miljoen dollar, of 7% minder dan tijdens het tweede kwartaal van 2017. De consensusverwachting lag echter op een forsere daling, meer bepaald tot 833,10 miljoen euro.

Alleen de sector licenties en ontspanning gaf een stijging van de omzet met 26% tot 64,70 miljoen dollar te zien.

Volgens Stephanie Wissink, analiste bij Jefferies, compenseerden de inkomsten uit deze sector de zwakke productverkopen tijdens de verslagperiode.

De nettowinst daalde anderzijds met 11% tot 60,30 miljoen dollar. De winst per aandeel bedroeg 48 dollarcent, waar de consensusverwachting volgens Thomson Reuters slechts op 29 dollarcent lag.

De beter dan verwachte resultaten lijken aan te geven dat Hasbro sneller dan verwacht het instorten van Toys ’R’ Us heeft kunnen verwerken.

 “ We hebben ons op korte termijn vooral gefocust op het opvangen van het wegvallen van een belangrijke klant. Met een klaar omlijnde strategie zijn we op zoek gegaan naar nieuwe distributiekanalen om het wegvallen van Toys ‘R’ Us te compenseren. Op die manier zijn we er in geslaagd om aan de vraag van de klanten te blijven voldoen ”, zo verklaarde CEO Brian Goldner van Hasbro in zijn toelichting op de cijfers.

Beurskoers stijgt, obligatie blijft stabiel

In reactie op de publicatie van de cijfers is de beurskoers van het aandeel Hasbro gestegen. Vrijdagavond stond die nog op 93,93 dollar, maandag werd het aandeel verhandeld aan 106,04 dollar.

De obligatiemarkt reageerde minder enthousiast, de obligatie met coupon van 3,50% bleef relatief stabiel noteren op een indicatieve koers van 93,13%.

Het rendement bedraagt zodoende 4,42% tot de afloopdatum op 15/09/2027.

Met een rating BBB bij Standard & Poor’s, dus in de categorie Investment Grade, is ze verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar.

 

Bron

Reuters - Hasbro tourne la page Toys'R' Us, le titre bondit