Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Weersomstandigheden wegen op resultaten Takko, ruim 9% rendement op obligatie 2023

De obligaties van Takko Luxembourg 2 SCA zijn op de secundaire markt in koers gedaald, dit nadat de Duitse discountketen de kwartaalcijfers publiceerde.

De obligatie die loopt tot november 2023 met een coupon van 5,375% is momenteel beschikbaar aan een koers van ongeveer 81% van de nominale waarde, waar dat voor de publicatie nog circa 90% was. Het rendement van deze obligatie met rating « B » bij S&P loopt zodoende op tot 10,32%.

Over de verslagperiode van 3 maanden die liep tot 31 juli (het tweede kwartaal van het boekjaar 2018/2019) daalde de Ebitda met 39% tot 34,70 miljoen euro, dit volgens de data die Bloomberg kon raadplegen. De omzet daalde met 8% tot 281 miljoen euro en de free cash flow met 83% tot 8,50 miljoen euro, zo wist Bloomberg nog te melden.

De reactie verwees naar de tegenvallende meteorologische omstandigheden als uitleg voor de flauwe cijfers. Van een lente was dit jaar nauwelijks sprake, terwijl we vervolgens in een ongemeen hete en droge zomer terechtkwamen. Die zomer duurde tot vlak voor het aanbreken van de herfst. Tegen die achtergrond is het niet verwonderlijk dat de sector mode zwak presteerde. In een persmededeling hield CEO Arnold Mattschull er niettemin de moed in: « Ondanks het weer en de impact daarvan op de verkopen, blijven we groeien ».

Mattschull voegde er aan toe dat het seizoen herfst en winster met schitterende collecties werd gestart. De introductie van het label « My favourite piece by Takko Fashion » werd door de klanten uitstekend onthaald.

Ook de ontwikkelingen in Frankrijk voeden het optimisme van de CEO. De verkopen in de 4 winkels die tot dusver werden geopend waren beter dan verwacht, aldus nog Arnold Mattschull. « Alleen al dit commercieel jaar openen we op de Franse markt 10 nieuwe winkels. We gaan dus resoluut voor de expansie in Frankrijk ».

Takko baat bijna 1.900 winkels in 17 Europese landen uit.