Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Obligatiekoersen Jaguar Land Rover veren op, obligatie 2026 verkrijgbaar aan 94%

Ondanks het bericht dat Standard & Poor’s de outlook voor de obligaties van Jaguar Land Rover onder negatieve herziening heeft geplaatst, zijn de obligaties van de autoconstructeur op de secundaire markt weer in koers gestegen.

Zo is er bijvoorbeeld de obligatie uitgegeven in september laatstleden met een looptijd van 8 jaar en een vaste coupon van 4,50%. De koers van deze obligatie, verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro, is met 4 basispunten gestegen tot 94%. Het rendement bedraagt zodoende meer dan 5,50%.

Eveneens verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro is er de obligatie met looptijd van 6 jaar en vaste coupon van 2,20%. Ook de koers van deze obligatie is gestegen tot 92%, waardoor het rendement 3,87% bedraagt.

De beleggers hadden waarschijnlijk gerekend op een negatievere reactie op het bericht van Standard & Poor’s dat het bedrijf onder « Credit Watch » was geplaatst met een negatieve outlook of bias voor de speculatieve rating « BB ».

In een mededeling onderstreepte S&P dat het sentiment in de autosector momenteel moeilijk is. Dat heeft onder andere te maken met een groeiende aversie voor dieselmotoren, maar ook met de onverwachte daling van de verkopen van auto’s in China. Zowel in het tweede als in het derde kwartaal kwamen de verkopen daar onder de verwachtingen uit.

Diesels zijn nog altijd goed voor 90% van de verkopen van de groep. Vooral in Europa is het wantrouwen tegenover dieselwagens bijzonder groot geworden. In China zijn de verkopen anderzijds in september met 46,20% gedaald, dit als gevolg van de toegenomen onzekerheid rond de handelsoorlogen.

Standard & Poor’s verwees in verband met de negatieve outlook verder naar de Brexit, die deze dochter van TATA Motors tot nieuwe uitgaven dwingt waarvan de kostprijs nog niet bekend is.

Enkele weken geleden waarschuwde de grote baas van het bedrijf dat een slecht akkoord over de Brexit het verlies van tienduizenden jobs in de Britse  autosector kan kosten. Hij voegde er nog aan dat niet zeker te zijn dat de fabrieken van de groep nog gebruikt konden worden wanneer het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt.  

In het geval van een « hard Brexit », dit wil zeggen een Brexit zonder akkoord tussen beide regeringen, zal Jaguar Land Rover zijn fabriek in Nitra in Slowakije alvast vervroegd openen. Het management daar wordt in staat geacht om 100.000 wagens per jaar te assembleren.