Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Nieuwe obligatie McKesson verkrijgbaar dichtbij pari biedt een rendement van 3,65%

McKesson, het oudste Amerikaans bedrijf actief in de gezondheidssector, heeft via een obligatie 700 miljoen dollar opgehaald die over een periode van 2 jaar terugbetaald moeten worden.

Deze obligatie, verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar, noteert momenteel rond pari (of rond de emissieprijs). Daardoor bedraagt het rendement 3,65%.

Met een rating « BBB+ » bij Fitch mogen de obligaties van deze farmagroep tot de categorie Investment Grade gerekend worden.

Naar aanleiding van de emissie bevestigde het ratinghuis overigens de rating. De outlook of bias is bovendien stabiel.

Amerikaanse marktleider

Met een beurswaarde van 24 miljard dollar op de beurs van Wall Street is dit bedrijf de oudste en tevens de grootste verdeler van farmaceutische producten van alle mogelijke soorten in de Verenigde Staten.

Als uitbouwer van een eerste nationaal distributienetwerk is McKesson nog steeds de nummer één op de eigen thuismarkt. Het bedrijf bedient zowat de helft van de ziekenhuizen, 20% van de dokters en tevens ook de farmaceutische divisie van Wal-Mart.

Het bedrijf met hoofdzetel in Californië, vorig jaar goed voor een omzet van 122 miljard dollar, realiseert 96% van de verkopen in de hierboven vermelde activiteiten.

De rest wordt gerealiseerd in technische dienstverlening aan bedrijven uit de gezondheidssector, meer bepaald wat betreft informaticasystemen voor het voorschrijven van medicijnen en voor het opstellen van medische dossiers op papier.

McKesson is ook actief op de Canadese markt, waar het heel wat filialen heeft.